Preskočite na glavni sadržaj

Proljetne Frooom! interdisciplinarne filmske radionice

FROOOM! interdisciplinarne filmske radionice će se ovih proljetnih praznika održavati od 2. do 6. travnja u Osnovnoj školi 'Dr. Ivan Merz'. Prijave su u tijeku!
vrijeme: 02.04.2024. - 06.04.2024.
mjesto: Zagreb
url: https://www.frooom.eu/

U početnoj radionici prolazimo sve ono što čini film, a usput učimo i snimamo stop animaciju, montažne vježbe, reportaže i TV formate te eksperimentalni film. Svaki dan gledamo antologijske i najnovije filmove za djecu. O njima raspravljamo na sto načina i iz svih mogućih motrišta.
 
Voditelji: filmska i kazališna glumica, redateljica i producentica Maruška Aras, filmska snimateljica i redateljica Bojana Burnać te psiho i filmo terapeutkinja Anamarija Karin.
 
U naprednoj radionici ponavljamo ukratko gradivo početne radionice i primjenjujemo ga u stvaranju kratkog igranog i/ili dokumentarnog filma: pišemo sinopsis, pripremamo knjigu snimanja, radimo casting glumaca, tražimo najbolje lokacije, pripremamo scenografiju, rekvizitu i kostime te na kraju snimamo film. Uza sve to gledamo filmove i filmske primjere koji nas mogu inspirirati i potaknuti da svoj film napravimo drugačije.
 
Voditelji: glumica i autorica dokumentranih filmova Marina Musulin te filmski redatelj, glumac, scenarist te profesor filozofije, Veno Mušinović.
 
Ovoproljetna majstorska radionica posvećena je temeljnoj filmkoj tehnici - animaciji. Majstorica, nagrađivana filmska aimatorica Dea Jagić provest će polaznike na još jedno putovanje tehnikama animacije i filmskog stvaranja. Brojni uradci s njezinih Frooom! radionica proputovali su svijetom i za naše polaznike osvojili vrijedne nagrade. Samo u prošloj godini animirani filmovi "Boo" i "Medusa" bili su prikazani na čak na pet festivala: u Grčkoj, Sjedinjenim Državama, Hrvatskoj, Srbiji, i Brazilu. Dei Jagić će na radionici sekundirati filmski redatelj, glumac, scenarist i producent Boris Bakal.
 
Ne propusti ulazak u filmski svijet i prijavi se na: http://www.frooom.eu/shop/!