Preskočite na glavni sadržaj

Program 'Jedan na jedan'

Program 'Jedan na jedan'
Umjetnik Mario Miličić u okviru programa razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe predstavlja edukativni projekt 'Jedan na jedan'. Vizualni program 'Jedan na jedan' osmišljen je tako da u video formatu gledatelju prenese proces nastanka jednog murala uz popratni sadržaj koji se odvija u okolini gdje mural nastaje.
Na ovaj način publici se između ostalog želi približiti mnogostrukost ulične umjetnosti, koja može biti u formi grafita, realističkih prikaza iz života, no također i apstraktna. Odabrani umjetnici razlikuju se međusobno po stilu, odabiru teme, korištenju boja i figuraciji, te se na taj način “zastupa” i publici nudi uvid u više različitih smjerova unutar “street arta”. 

Gošća prve epizode je zagrebačka ilustratorica Klara Rusan Klarxy, a video prikazuje nastanak njezinog murala u Ulici Ludovika Zelenka na Knežiji...
Video sadržaji se objavljuju na YouTube platformi.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.

 





​Ideja, kamera, montaža - Mario Miličić.

Vidi i:
Program 'Iza zatvorenih vrata'