Preskočite na glavni sadržaj

Proglašenjem dobitnika 'Zlatnih motorki' završio 18. Trash Film Festival u Varaždinu

Proglašenjem dobitnika Zlatnih motorki, od kojih jedna ostaje u Hrvatskoj, u varaždinskom kinu Gaj u subotu, 9. rujna, je završio 18. Trash Film Festival.
vrijeme: 09.09.2023. -
mjesto: Varaždin
url: http://www.trash.hr/

Od pristiglih 1.319 prijava niskobudžetnih filmova, njih 55 našlo se u službenoj konkurenciji za nagrade te se u varaždinskom kinu moglo uživati samo u onim najboljima. Za nagrade festivala Zlatne motorke koje dodjeljuje žiri konkuriralo je 12 filmova, dok je jedna motorka dodijeljena kao nagrada publike.
 
Ovogodišnji žiri činili su Ivo Krešić (kazališni, filmski i tv glumac) Josip Žuvan (redatelj, scenarist i kreativni producent, ovogodišnji dobitnik 2 Zlatne arene) i Robert Orhel (redatelj, režiser, scenarist).
 
Zlatnu motorku za najbolji akcijski film osvojili su Francuzi Gaspard Mathevet i Emilien Fabrizio za film „Anxiogene”, dok nagrada za najbolji SF film odlazi u Italiju, a osvojio ju je Francesco Ricci Lotteringi za film „Golden Shopping Arcade”
 
Najboljim u kategoriji horror filmova proglašen je film  'Zombie Method' Španjolca Pabla Olewski, a Zlatna motorka za najbolji borilački film pripala je Oscaru Wolfgangu iz Kanade za film „Spine”.
 
Najbolji film po izboru publike uzeo je hrvatski film „Alone? Nekaj u grabu mora”, redatelja Marina Habulana.
 
Na Trash Film Festivalu nastavljena je tradicija postavljanja ploča na Walk of Fame u varaždinskoj Uskoj ulici, a nakon Zvonimira Ferenčića, Slavka Brankova, Oktavijana Miletića, Smiljke Bencet Jagarić i Marijan Vajda, na red je došao Nenad Brixy (1924.-1984.) - novinar, urednik, književnik, humorist i legendarni prevoditelj kultnog stripa "Alan Ford". (Hina)