Preskočite na glavni sadržaj

Prezentacija igara s FutureJama 2023

Austrijski kulturni forum, u suradnji s Croatian Game Development Allianceom, organizira prezentaciju četiriju videoigara proizašlih iz FutureJama 2023. u inkubatoru Pismo na temu 'Budućnosti rada' / 'Zukunft der Arbeit', i to 23. svibnja u 18:00 (CET) u Austrijskom kulturnom forumu u Zagrebu ili putem live streama na Facebooku i YouTubeu.
vrijeme: 23.05.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/AKF.Zagreb/

23. svibnja 2023.

Program:

18:00 Početak događanja u Austrijskom kulturnom forumu
18:15 Početak livestreama (trajanje otprilike 45 minuta)
  • Razgovor Johannesa Leibetsedera (direktor Austrijskog kulturnog foruma) s Aleksandrom Gavrilovićem (CGDA, studio Gamechuck)
  • Poruka mentora Georga Hobmeiera (Causa Creations, Beč)
  • Vođena prezentacija igara na trima platformama (PC/mobilni uređaj/VR) uz pomoć Aleksandra Gavrilovića
  • Mogućnost igranja igara u Austrijskom kulturnom forumu & online na stranici Austrijskog kulturnog foruma

O FutureJamu

FutureJam je projekt Austrijskog kulturnog foruma u suradnji sa CGDA-om čiji je cilj adresiranje nekih od najvećih izazova sutrašnjice putem umjetničkog medija videoigre. Trinaest sudionika okupilo se u inkubatoru PISMO u Novskoj 18. ožujka 2023., gdje su pod mentorstvom dizajnera videoigara Georga Hobmeiera (Causa Creations), Aleksandra Gavrilovića (CGDA, Gamechuck) i Dominika Cvetkovskog (Hu-Iz-Vi) u 24 sata izradili demo-verzije novih igara za osobno računalo, mobilne uređaje i virtualnu stvarnost na temu „Budućnosti rada“.

Novi naslovi koji će biti predstavljeni su: „Picket Line“, igra posvećena štrajkaškoj borbi radnika u tvorničkom okruženju; „Daily Thread“, igra u kojoj se igračica nalazi u položaju izrabljivane tekstilne radnice u 19-stoljetnom Manchesteru; „Sinder“, ironična inačica aplikacije Tinder u ulozi alata za sindikalno udruživanje te „Time to Captch-Up“, virtualna distopija u svijetu kojim vlada umjetna inteligencija.

Fizičko sudjelovanje na događanju moguće je jedino uz poziv. Događanje će biti moguće pratiti i na streamu uživo na AKF-ovim stranicama na Facebooku i YouTubeu.