Preskočite na glavni sadržaj

Premijera radio-drame 'Odmjereno i pjevno'

Premijera radio-drame 'Odmjereno i pjevno' održat će se 26. travnja 2022. u 20 sati na YouTube kanalu Empiria teatra. 'Odmjereno i pjevno' je projekt Ive Srnec Hamer te ujedno i Empirijin prvi radiofonski autorski projekt inspiriran romanom 'Moderato cantabile' Marguerite Duras. 
vrijeme: 26.04.2022. -
url: https://www.youtube.com/channel/UCdPvX5c3_GFJRvNZEs_jMSA

Radio drama: 'Odmjereno i pjevno'
Produkcija: Iva Srnec Hamer i Empiria teatar 
Dramatizacija: Beatrica Kurbel 
Režija: Iva Srnec Hamer 
Snimatelj: Ivan Mihaljević 
Montaža: Ivica Đorđević 
Glume: Iva Visković Križan i Igor Hamer
 
Odmjereno i pjevno je projekt Ive Srnec Hamer te ujedno i Empirijin prvi radiofonski autorski projekt inspiriran romanom Moderato cantabile Marguerite Duras. Radi se o vrlo slobodnoj dramatizaciji po motivima navedenog književnog predloška, fokusiranog na odnos muškarca i žene koji započinju inicijalni dijalog neposredno nakon ubojstva sugrađanke kojem su svjedočili.
'Koristeći parametre koje je Duras postavila u predlošku, željeli smo istražiti što znači pripadati klaustrofobičnoj sredini u kojoj se svi poznaju, kako izgleda suživot više i radničke klase u takvom okruženju te što je sloboda u kontekstu svakodnevice. Koliko ta sloboda ovisi o prostoru kojem pripadamo te tko ili što određuje "neprikladno" ponašanje za pojedinca?'

Premijera 26.04.2022. u 20 sati na YouTube kanalu Empiria teatra: https://www.youtube.com/watch?v=6faxBABnBqA

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.