Preskočite na glavni sadržaj

Premijera projekta 'Predstava za žive u doba izumiranja'

Premijera projekta 'Predstava za žive u doba izumiranja' u režiji Anice Tomić i produkciji Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu održat će se 26. lipnja u multifunkcionalnom prostoru kluba Peti kupe na Trnjanskoj. Predstava je dio EU projekta STAGES kojeg financira Europska komisija, a realizirat će se u deset europskih partnerskih kazališta.
vrijeme: 26.06.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.hnk.hr/

STAGES (Sustainable Theatre Alliance for a Green Environmental Shift) je nikad prije viđen kazališni eksperiment koji na revolucionaran način uključuje kulturni sektor u interakciju s konceptom održivosti.
Hrvatska verzija predstave jedinstvena je po tome što sudjeluju djeca. Dramaturginja Jelena Kovačić u suradnji sa spisateljicom Mirandom Rose Hall posebno je tekst prilagodila djeci.
Čak četrnaest utjecajnih kazališnih organizacija, uključujući partnere u akademskoj zajednici i vodeću europsku kazališnu mrežu, udružilo se s redateljicom Katie Mitchell i koreografom Jérômeom Belom – dvoje umjetnika koji su poznati po tome što ugrađuju održivost u svoj rad – na turnejama novih predstava o klimatskoj krizi. Opširnije