Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Srce veće od mene samog' u GKL Rijeka

Predstava autorice teksta i redateljice Tamare Kučinović 'Srce veće od mene samog' premijerno će se izvesti 24. rujna u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.
vrijeme: 24.09.2021. -
mjesto: Rijeka
url: https://www.gkl-rijeka.hr/

Ravnateljica GKL Rijeka Magdalena Lupi Alvir ocijenila je da je riječ o toploj, dirljivoj i emotivnoj priči smještenoj u svijet životinja, u kojem možemo prepoznati sebe.
 
Predstava se bavi strahom od emocija, što je važno posebno danas, u vremenu obilježenom pandemijom, navela je Lupi Alvir. Okolnosti u kojima živimo nisu shvatljivi ni odraslima, a kamoli djeci, dodala je.
 
Tamara Kučinović rekla je da je predstavu kreirala u vrijeme izolacije, te je nastala kao reakcija na stanje otuđenosti. "Shvatila sam da mi treba da se vratimo jedni drugima, međusobnom poštivanju, razumijevanju i toplini", navela je.
 
Glavni lik je medvjed koji se budi iz zimskog sna, te želi okupiti sve životinje u svom srcu, velikom poput kuće. Kučinović je istaknula da od izvornog teksta nije ostalo gotovo ništa, te da je tijekom vrlo zanimljivog postupka rada na predstavi u riječkom kazalištu nastao posve novi tekst.
 
Uz Zlatka Vicića u ulozi medvjeda Ursa, glume David Petrović, Tilen Kožamelj, Almira Štifanić, Andrea Špindel, Petra Šarac i Damir Orlić. Dramaturg i pomoćnik redateljice je Nikša Eldan, likovna oblikovateljica Alena Pavlović, skladatelji su Ivana Đula i Luka Vrbanić a oblikovatelji svjetla Tamara Kučinović i Sanjin Seršić.
 
Predstava je namijenjena djeci starijoj od sedam godina.
 
Izvor: Hina