Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljen bogati program povodom jubilarnog 25. Špancirfest festivala

Jubilarni 25. Špancirfest festival održat će se u Varaždinu od 18. do 27. kolovoza, a pripremljen je izuzetno bogat program u povijesnoj gradskoj jezgri, koji je predstavljen na konferenciji za novinare u petak u Varaždinu.
vrijeme: 18.08.2023. - 27.08.2023.
mjesto: Varaždin
url: https://www.spancirfest.com/

Tijekom deset dana trajanja Špancirfesta očekuje se više od 250 tisuća posjetitelja koji će moći uživati u čak 500 različitih programa.
 
Direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth istaknula je kako program nudi za svakoga ponešto. "Od svjetskih izvedbi, performansa, predstava, koncerata, dječjih, kulinarskih i glazbenih radionica pa do malih iznenađenja koja smo pripremili u staroj gradskoj jezgri", najavila je Toth.
 
Na glavnoj festivalskoj pozornici, Pan pozornici, održat će se 12 koncerata. Nastupit će TBF, Silente, Blue Vinil, Neno Belan i Fiumensi. Škotska grupa Franz Ferdinand nastupit će sa slovenskim indie rokc bendom Joker Out kao predgrupom, a koncerte će održati i Buč Kesidi i Fran Vasilić, Parni valjak s Igorom Drvenkarom te varaždinska grupa Crna kronika.
 
Svi koncerti koji će se održati na glavnoj festivalskoj pozornici su besplatni, a ulaznice će se plaćati jedino kod Vile Bedeković, gdje će se uz glazbeni program održavati i kazališne predstave.
 
Kod Vile Bedeković nastupit će volakna skupina Perpetuum Jazzile, grupa Cambi, a učenici Glazbene škole u Varaždinu održat će koncert Nothing Else Matters, a u kazališnom programu publika će moći pogledati komedije "Udavače" Hit Teatra, "Ništa bez reklame" Lude kuće, "Dimnjačar" i "U zdrav mozak" Kerekesh teatra, "Casabianca" koju izvode Mario Lipovšek Battifiaca i Irena Grdinić te stand up komediju Best of Goran Vinčić.
 
Zadovoljstvo bogatim programom istaknuo je i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, koji je rekao kako je ovo, po njegovu mišljenju, najbolji program dosada.
 
"Ova priča nije jeftina i košta gotovo 700 tisuća eura i zato sam zahvalan svim našim sponzorima. Ljudi ne mogu vjerovati da imamo besplatni koncert Franza Ferdinanda i da su svi koncerti na Starom gradu besplatni", rekao je Bosilj te pozvao sve da dođu i uživaju na jednoj od najljepših pozornica u Europi.
 
Na Špancirfestu će nastupiti 15 performera i skupina iz desetak zemalja. Tu će biti i Špancir Burger festival, Gastro and food zona, uvijek popularni Vinski grad, Kreativnica, razni dječji sadržaji, Heroji ulica i ostalo, a ove će godine vatromet zamijeniti laserski spektakl. (Hina)