Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje programa 'Laurus bez zidova'

Predstavljanje programa Umjetničke organizacije P.A.L. 'Laurus bez zidova' održat će se u četvrtak, 23. lipnja 2022. u 20 sati, u Galeriji Laurus Lovran.
vrijeme: 23.06.2022. -
mjesto: Lovran
url: https://www.youtube.com/channel/UCJmr5Lu8Em2O1FdCh_GvPdQ
Galerija Laurus pod vodstvom Plesnog art laboratorija, pored likovne i vizualne, uključuje i glazbenu te suvremenu plesnu umjetnost, te postaje mjesto okupljanja i suradnje lokalnih umjetnika s idejom 'rušenja' svojih zidova, otvarajući se prema specifičnim lokacijama u Lovranu i okolici.
Izvedbe se tako mapiraju u realnom eksterijeru i vraćaju u 'zidove' galerije u svom finalu.
Cjelokupna ideja će biti predstavljena i u Muzeju moderne u suvremene umjetnosti (MMSU) u Rijeci.
Inserti ovog projekta prikazivat će se u Kinu Sloboda Lovran, TV Novinetu, društvenim mrežama i raznim drugim srodnim manifestacijama.

Plesni art laboratorij već 32 godine razvija ideju sinteze plesne umjetnosti s vizualnom i likovnom u direktnoj intervenciji u prostor. Time Lovran postaje prvo i jedino mjesto s takvom vrstom kulturnog događanja na Kvarneru. U ideji otvaranja i raščlanjivanja umjetničkog djelovanja u prostoru Galerija Laurus postaje dijelom ovog inovativnog kulturnog fenomena.
 
Autorica i voditeljica projekta: Senka Baruška
Videografija: Fanni Hajnal Tutek i Damjan Šporčić

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.






 
https://www.youtube.com/watch?v=xXHMGuY0AgQ
https://www.youtube.com/watch?v=rIVWsJQcEIg