Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige 'Život koji želiš živjeti' autora Jana Bolića

Na terasi ispred Gradske knjižnice 'Ivan Goran Kovačić' Karlovac , u srijedu, 29. rujna, u 18 sati, svoju najnoviju knjigu 'Život koji želiš živjeti' predstavit će Jan Bolić. Susret se organizira u suradnji s Knjižnicom Marin Držić – Knjižnice grada Zagreba, u okviru Nacionalne kampanje 'I ja želim čitati!'.
vrijeme: 29.09.2021. -
mjesto: Karlovac
url: http://www.gkka.hr/

O knjizi će govoriti sam autor te njegova urednica Sandra Pocrnić Mlakar, dok će dijelove knjige pročitati njegov veliki prijatelj Damir Selimović.
 
Jan Bolić (Rijeka, 1998.) mladi je autor iz Rijeke. Dosad je objavio četiri knjige – zbirku poezije “Trenuci” (2016.), zbirku poezije i proznih zapisa “Može biti lijepo” (2017.), kriminalistički roman “Težina stvarnosti” (2018. i 2019.) te krajem 2020. godine knjigu pod nazivom “Život koji želiš živjeti”. Autor knjigu započinje biografski – rođen je kao zdravo dijete, a majka je primijetila da se razvija drugačije nego njegovi vršnjaci kad nije prohodao. Iako je Janova bolest, spinalna mišićna atrofija tip 2, brzo napredovala i onemogućavala mu kretanje, pohađao je redovnu školu. Zbog bolesti danas ne može pomaknuti gotovo nijedan dio tijela, no i dalje, bez obzira na progresiju bolesti, uspijeva pisati jednim prstom po mobitelu i stvarati književna djela. Kako kaže, pisao bi i kad bi mogao pomaknuti samo jedan kapak jer ne može zamisliti život bez pisanja. Jan svoj život doživljava sa zahvalnošću i veseljem, svjestan da se u samo jednom trenutku sve može promijeniti.
 
Svoje spoznaje o zdravlju i zahvalnosti, o životnim izborima, o odnosu prema ljudima, osjećajima, mentalnoj snazi i odgovornosti mladi pisac iz Rijeke, koji piše jednim prstom po ekranu laptopa, objavljivao je na blogovima i svoje je zapise skupio u svoju četvrtu knjigu, “Život koji želiš živjeti”.
 
Knjiga ima četiri tematska poglavlja – Prihvati, Vjeruj, Rasti i Budi zahvalan. Mudre misli, prisjećanja i pouke Jana Bolića do srži su iskrene, autentične i dobronamjerne, a mnogima mogu pomoći osvijestiti ljubav prema najbližima te vlastito samopouzdanje, kreativnost i snage kojima mogu mijenjati svijet.
 
Piše i za Večernjakovu blogosferu, gdje objavljuje motivirajuće tekstove o životu i sreći, a na društvenim mrežama inspirira brojne čitatelje svojim afirmativnim citatima.