Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige 'Einstein – Njegov život, njegov svemir'

Intrigantna biografija 'Einstein - Njegov život, njegov svemir' Waltera Isaacsona u izdanju Školske knjige bit će predstavljena u utorak, 26. ožujka, s početkom u 19 sati, u Židovskoj općini Zagreb, Palmotićeva 16.
vrijeme: 26.03.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://shop.skolskaknjiga.hr/

Složene znanstvene teme i crtice iz osobnog života skromnoga genija koji je potaknuo rađanje modernog doba opisane su jednako zanimljivo te su razumljive i pristupačne širem čitateljstvu različitih generacija
 
Kako je funkcionirao Einsteinov um? Što ga je učinilo genijem? Odgovore na ta i mnoga druga pitanja čitatelji mogu doznati u intrigantnoj biografiji Einstein - Njegov život, njegov svemir Waltera Isaacsona u izdanju Školske knjige koja će biti predstavljena u utorak, 26. ožujka 2024., s početkom u 19 sati u Židovskoj općini Zagreb, Palmotićeva 16.
 
O tom uzbudljivo pisanom djelu glasovitoga američkog pisca, novinara i profesora Waltera Isaacsona govorit će prevoditelj knjige doc. dr. sc. Dario Hrupec, glavna urednica Školske knjige Miroslava Vučić i izvršni urednik knjige Goran Bukan Breberić. Zainteresirani posjetitelji moći će kupiti knjigu uz prigodan popust.
 
Isaacsonova biografija slikovito prikazuje kako se iz Einsteinove buntovničke prirode razvila njegova znanstvena mašta. Ta nevjerojatna priča svjedoči o povezanosti kreativnosti i slobode kao temelja pomicanja granica i ostvarivanja uspjeha koji je proizišao iz preispitivanja općeprihvaćenih tvrdnji i divljenja misterijima koji su se drugima doimali dosadnim.
 
Prvi put čitatelji imaju priliku uz bibliografske podatke „zaviriti” i u razvojni proces Einsteinovih ideja zahvaljujući njegovim osobnim pismima i zapisima. Dodatna je vrijednost knjige način na koji je napisana. Naime, i složene znanstvene teme i crtice iz osobnog života opisane su jednako zanimljivo te su razumljive i pristupačne širem čitateljstvu različitih generacija. Učenici, studenti, nastavnici, znanstvenici i svi zaljubljenici u dobru knjigu moći će uživati u dramatičnom djelu koje nam otkriva tajne kreativnog uma čovjeka koji je promijenio tijek razvoja znanosti i potaknuo rađanje novoga, modernog doba.
 
U izdanju Školske knjige objavljene su i druge knjige Waltera Isaacsona: Inovatori - Kako je skupina hakera, genijalaca i osobenjaka pokrenula digitalnu revoluciju i Leonardo da Vinci.
 
O autoru:

Walter Isaacson (r. 1952.) američki je pisac, novinar i profesor. Bio je glavni izvršni direktor Instituta Aspen (2003. - 2018.), predsjednik CNN-a (2001. - 2003.) i izvršni urednik časopisa Time. Autor je biografija Elon Musk (2023.), The Code Breaker: Jennifer Doudna, Gene Editing, and the Future of the Human Race (2021.), Leonardo da Vinci (2017.), The Innovators: How a Group of Hackers, Geniuses and Geeks Created the Digital Revolution (2014.), Steve Jobs (2011.), Benjamin Franklin: An American Life (2003.) i Kissinger: A Biography (1992.) te suautor, s Evanom Thomasom, knjige The Wise Men: Six Friends and the World They Made (1986.).