Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za izlaganje: NMG@Praktika 2023. (Rok: 15.7.2022.)

Udruga Mavena – 36 njezinih čuda poziva umjetnike (s naglaskom na mlađe autore, studente i umjetničko – kustoske suradnike na početku svoje profesionalne karijere) da se prijave na natječaj za izlaganje u 2023. godini u sklopu ciklusa izložbi i popratnog programa NMG@PRAKTIKA. Novi rok za prijave je 15. srpnja 2022.
vrijeme: 01.01.1900. - 15.07.2022.
url: https://mavena.hr/nmgpraktika-2023-poziv-umjetnicima/
Poziv umjetnicima otvoren je za prijavu samostalnih ili skupnih izložbi, akcija, performansa, interdisciplinarnih projekata i kustoskih koncepcija s naglaskom na novomedijske projekte i izložbe koje će biti odabrane kao dio programa NMG@PRAKTIKA u prostorima galerije u sklopu kluba Kocka, Doma mladih ili javnim gradskim prostorima grada Splita u 2023. godini. Također je moguće prijaviti izložbe u formi koncepta/skice za koje je u tom slučaju potrebno specificirati troškovnik za eventualno (su)financiranje produkcije radova.
Rok za prijave je 1. srpnja 2022. 15. srpnja 2022.*

Prijavni obrazac:
https://tinyurl.com/3y3tpb8v 
 
Prijave će razmatrati vizualni umjetnik i kustos Vedran Perkov, producentica i kustosica Natasha Kadin, povjesničarka umjetnosti i kustosica Ivana Vukušić, povjesničarka umjetnosti Katarina Duplančić i dizajner Nikola Križanac.
Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 1. rujna 2022. godine na web stranici Mavene te ćemo prijavitelje_ce obavijestiti mailom. Nepotpune, nepravilno ispunjene i zakašnjele prijave neće se razmatrati.
Za sve dodatne informacije kontaktirajte na mail: mavena@mavena.hr

NMG – Novomedijska galerija međunarodna je kustoska platforma usmjerena na istraživačke projekte vezane uz problematike aktivnog sudjelovanja u suvremenom društvu koji rezultiraju kustoskim konceptima, intermedijskim događanjima, međunarodnim novomedijskim suradnjama te kreiranjem novih medijskih projekata. Unutar platforme realizira se program NMG@PRAKTIKA. Ciklus je to samostalnih izložbi mladih umjetnika iz Hrvatske i inozemstva u Domu mladih u Splitu. Godina 2022. je deseta godina ciklusa kroz koji je dosad realizirano više od 70 samostalnih i skupnih izložbi mladih
umjetnika. Kroz nove medije i eksperimentiranje s različitim formama umjetničkog izražaja izložbe problematiziraju aktualne teme suvremenog društva. Ovaj ciklus izložbi tako ne samo da pruža uvid u najnovije umjetničke prakse, već i odabirom autora aktivno sudjeluje u pozicioniranju suvremene umjetnosti kao kritičkog faktora naspram društvene stvarnosti.
 
NMG@Praktika arhiva:
http://mavena.hr/category/nmg/

Ovaj program provodi se u suradnji s Koalicijom udruga mladih, Multimedijalnim kulturnim centrom Split, Platformom Doma mladih, Hrvatskom udrugom likovnih umjetnika i Umjetničkom akademijom u Splitu, a financira se putem javnih natječaja Ministarstva kulture I medija RH i Grada Splita. Rad udruge Mavena podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada Kultura nova.


*Rok za prijave je produljen.