Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na iskaz interesa za provedbu programa obuke mladih novinara

Europski parlament objavio je natječaj za odabir organizacija koje će biti odgovorne za provedbu prvog modula Programa radionica za mlade novinare o praćenju EU tema. Riječ je o pilot-projektu koji će se u prvoj fazi, uz Hrvatsku, provoditi u još 9 EU država članica (Belgiji, Bugarskoj, Finskoj, Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, Poljskoj, Portugalu i Španjolskoj).
vrijeme: 17.06.2022. -
prijava: 08.07.2022
Cilj radionica je medijskim djelatnicima u ranoj fazi karijere pomoći u razumijevanju Europske unije i rada Europskog parlamenta kako bi široj publici mogli što bolje pojasniti EU teme i kontekstualizirati EU sadržaj. Namjera je da se na taj način potiče jačanje neovisnog, profesionalnog i odgovornog novinarstva u području europskih pitanja. Ovaj je natječaj otvoren za pravne subjekte koji imaju dokazano iskustvo u medijskoj djelatnosti i organizaciji treninga za medijske profesionalce. Odabrane organizacije bit će odgovorne za provedbu obuke novinara na nacionalnoj razini, njihov odabir te za terenske aktivnosti.
 
Rok za prijavu je 8. srpnja 2022., a više informacija dostupno je na poveznici:  https://etendering.ted.europa.eu/cft/cft-display.html?cftId=11242


Izvor: Ministarstvo kulture i medija