Preskočite na glavni sadržaj

Poezija u drugom filmu: Katarina Brajdić / Prečaci, promocija

Pjesnička tribina 'Poezija u drugom filmu' u Kinoteka Baru, prva nakon ljetne stanke, održat će se 18. rujna, u 19,30 sati, a ovoga puta gošća je pjesnikinja Katarina Brajdić.
vrijeme: 18.09.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/p/Poezija-u-drugom-filmu-100083384340452/

Na tribini će biti predstavljena njezina prva samostalna pjesnička knjiga 'Prečaci' (MeandarMedia, 2023), uz osvrt na diverzitet njezinog dosadašnjeg djelovanja u književnom polju. Knjiga Prečaci ove je godine ušla u finale tj. u najuži izbor od pet knjiga za Nagradu “Stjepan Gulin” na međunarodnom festivalu suvremene književnosti “Škure” u Šibeniku.
 
Pjesničku tribinu Poezija u drugom filmu  pokrenuo je  Centar za knjigu u suradnji s Kinoteka Barom  2022. godine. U protekle dvije godine Poezija u drugom filmu postala je novo mjesto poezije u gradu, mjesto susreta i dijaloga koje spaja različitost generacija i poetika. Do sada su gostovali Krešimir Bagić, Senko Karuza, Andrijana Kos Lajtman, Dinko Telećan, Ivana Lulić, Danijela Jozić, Maja Marchig, Vanda Mikšić, Vlatka Valentić, Irena Matijašević, Sanja Lovrenčić, Darko Šeparović, Goran Bogunović, Brankica Radić, Željka, Horvat Čeč i Frida Šarar.
 
Vrijeme: ponedjeljak, 18. rujna 2023. u 19.30 sati
Mjesto: Kinoteka Bar, Kordunska 1, Zagreb
Organizatori: Centar za knjigu & Kinoteka Bar
Voditeljica: Sanja Baković
Ulaz: slobodan