Preskočite na glavni sadržaj

Počinju nove online radionice za mlade

Platforma Doma mladih u suradnji s Multimedijalnim kulturnim centrom Split i ovaj mjesec nastavlja s organizacijom besplatnih online radionica za mlade do 25 godina. Radionice se provode u sklopu projekta 'Dan po dan – mladi u kulturi online' koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
vrijeme: 12.09.2021. -
url: http://pdm.hr/

Svaki mjesec, do kraja projekta, provodit će se radionice određene tematike. Tako ovoga rujna mladi imaju priliku upoznati se s 3D printanjem na DIGI dan radionicama i naučiti plesati street house i hip hop na DANCEaj dan radionicama.
 
DIGI dan radionice 3D printanja u rujnu vodit će akademski kipar i računalni dizajner Milivoj Popović koji je prošli mjesec u skopu projekta održao radionice izrade digitalne skulpture u ZBrush računalnom programu. Novi ciklus od četiri radionice 3D printanja starta 21. rujna u 10 sati. S obzirom da je tema 3D printanja vezana uz temu izrade digitalne skulpture, iskustvo rada u ZBrushu je poželjno za lakše sudjelovanje.
 
Osim DIGI dan radionica u rujnu će se provoditi i rekreativno – edukativne DANCEaj dan plesne radionice na kojima će mladi imati priliku naučiti neke nove street house i hip hop dance plesne pokrete. DANCEaj radionice vodit će kao i do sada profesionalni plesači i pioniri house plesnog stila u Hrvatskoj Vedrana Grčić i Duje Dorotić. Prva radionica novog ciklusa DANCEaj dan počinje u 12. rujna u 18 sati, a održavat će kontinuirano se svake nedjelje tijekom iduća tri mjeseca. Za sudjelovanje na radionicama nije potrebno prethodno plesno iskustvo.
 
Prijave na sve radionice su obavezne, a zaprimaju se putem online obrasca. Sve informacije kao i termini radionica mogu se pronaći na Facebook grupi Dan po dan – mladi u kulturi online.