Preskočite na glavni sadržaj

Počinje novi ciklus 'Digitalnih susreta'

Počinje novi ciklus 'Digitalnih susreta'
Umjetnička organizacija Istra Film u srijedu, 9. ožujka, započinje novi ciklus 'Digitalnih susreta', programa koji omogućuje besplatno online gledanje dokumentarnih filmova iz zemlje i svijeta.
Zainteresiranima su kroz program dostupne raznovrsne teme: od dokumentarističkih pristupa ličnostima iz hrvatske povijesti poput Frankopana, Ivana Mažuranića i Nedjeljka Fabrija preko retrospektive filmova međunarodnog History Film Festivala do Inkluzivnog kina unutar kojega se trenutno mogu pogledati dva dokumentarca prilagođena za osobe s oštećenjima sluha i/ili vida.

Ovogodišnji ''Digitalni susreti'' otvaraju se projekcijom filma ‘’Dugosvirajući rock’’ redatelja Bernardina Modrića. Priča je to o riječkim rock veteranima koji su se okupili oko udruge LP Rock, formirali nove bendove i obnovili nastupe pred svojim nekadašnjim obožavateljicama i obožavateljima. Koncerti na botelu ‘’Marina’’ mjesto su druženja, obnavljanja starih veza, ljubavi prema glazbi i plesu te uživanju u jeseni njihovih života.

Film je u rujnu 2021. pobijedio na festivalu glazbenog dokumentarnog filma ‘’DokuMfest’’ u Zenici. U svojem obrazloženju žiri navodi kako je riječ o toplom, nježnom i optimističnom glazbenom filmu koji nadahnjuje nade u život rock glazbe.

Uz film, publika može pogledati razgovor s predsjednikom udruge LP Rock, Darkom Toljom i Damirom Komnenovićem, članom udruge i frontmanom grupe Whiteheads te koncert riječkih rock veterana snimljen u Pogonu kulture.  

Filmovima se može pristupiti putem web stranice: Digitalni susreti - Istra film te klikom na ikonu odabrati određeni filmski naslov.

'Digitalni susreti' omogućeni su uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u sklopu Programa razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.