Preskočite na glavni sadržaj

Panel rasprava 'Suzbijanje širenja lažnih informacija'

Panel rasprava 'Suzbijanje širenja lažnih informacija', koju zajednički organiziraju Ured za udruge, kao Nacionalna kontakt točka programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) i Kuća ljudskih prava Zagreb, održava se u Novinarskom domu u Zagrebu 27. travnja, od 12 do 13,30 sati, a dio je Godišnje konferencije o ljudskim pravima.
vrijeme: 27.04.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.kucaljudskihprava.hr/

Godišnja konferencija o ljudskim pravima u organizaciji Kuće ljudskih prava Zagreb održava se od 27. travnja do 29. travnja 2022. godine. Prvi dan konferencije održat će se UŽIVO u srijedu, 27. travnja 2022. u Novinarskom domu s početkom u 10:00 sati. 

Konferencija će se prenositi uživo na društvenim mrežama Kuće ljudskih prava: https://www.facebook.com/kucaljudskihprava i putem Zoom linka.
 
Na konferenciji će u 10:00 sati biti predstavljen godišnji izvještaj „Ljudska prava u Hrvatskoj: pregled stanja u 2021. godini“, koji donosi pregled najvažnijih problema, izazova i otvorenih pitanja koji su u prošloj godini negativno utjecala na zaštitu i promociju ljudskih prava u Hrvatskoj nakon čega je se održati panel “Osvrt i razgovor o stanju ljudskih prava i vladavini prava u Hrvatskoj”, u kojem će sudjelovati Tena Šimonović Einwalter, pučka pravobraniteljica, Đurđica Klancir, novinarka, Ivan Blažević, zaklada Solidarna – zaklada za ljudska prava i solidarnost te Ivan Novosel, programski direktor Kuće ljudskih prava Zagreb, uz moderaciju novinarke Ane Krolo Molnar.

U panel raspravi „Suzbijanje širenja lažnih informacija“, koja se organizira u okviru programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV), sudjelovat će Stanislav Bender, voditelj Odjela za nadzor i analizu medijskih sadržaja u Agenciji za elektroničke medije, Dražen Hoffmann, zamjenik izvršne direktorice Gonga te izv.prof.dr.sc. Viktorija Car i dr.sc. Iva Nenadić s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, koji će, uz moderaciju novinarke Ivane Radaljac Krušlin razgovarati o tome  kako i zbog čega se pojavljuju dezinformacije, tko im je najviše podložan i kako se možemo zaštititi od utjecaja lažnih vijesti te kako stvoriti uravnotežen sustav u kojem regulacije neće potaknuti cenzuru slobodnih medija i ugroziti prava građana EU-a.
 
Konferencija će se u hibridnom obliku nastaviti i u četvrtak, 28. travnja od 11 do 15 sati, kroz dvije online panel rasprave na temu ljudskih prava u ratom pogođenoj Ukrajini, te u petak 29. travnja, uživo u Kući ljudskih prava Zagreb (Selska cesta 112c), od 11:00 sati te uz video prijenos panela „Socio-ekonomska prava u Hrvatskoj i borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti”.