Preskočite na glavni sadržaj

PagArtFestival 2022.: Muzika i priča

PagArtFestival 2022.: Muzika i priča
PagArtFestival ove godine, uz koncert Lovre Pogorelića, donosi još tri koncerta te jednu predstavu. Festival se održava od 1. do 17. kolovoza.
vrijeme: 01.08.2022. - 17.08.2022.
mjesto: Pag

Naziv ovogodišnjeg PagArtFestivala je Muzika i priča, a upravo ta “priča” odnosi se na predstavu Iluzije Ivana Viripajeva koju će izvesti dvoje mladih glumaca Ana Pogorelić i Teodor Vinčić uz originalnu klavirsku izvedbu Katarine Ranković, u atriju Kneževog dvora 3. kolovoza.

8. kolovoza publika će imati priliku uživati u jednom od rijetko izvođenih programa- dvije suite za violončelo solo J. S. Bacha te izbor iz 12 Capriccia za violončelo solo R. Matza koje će izvesti sjajni albansko-francuski violončelist Vlorent Xhafaj.

Zatim 12. kolovoza slijedi koncert u crkvi Marijinog uznesenja (paškoj Katedrali) gdje će orguljašica Ljerka Očić i oboist Branko Mihanović izvesti program Musica affettuosa.
Za sami kraj, kao i svake godine, PagArtFestival predstavlja mladog glazbenika, a ove godine je to gitarist Luka Lovreković koji će 17.8. održati koncert u Starom Gradu Pagu.