Preskočite na glavni sadržaj

Ozvučeni listopad Art radionice Lazareti: Manja Ristić & Mark Vernon

Art radionica Lazareti u petak, 15. listopada, u programu 'Ozvučeni listopad' koncertom eksperimentalne glazbe i impro-zvuka predstavlja Manju Ristić i Mark Vernona koji će probuditi stare zidine Lazareta kolekcijom opsjedajućih zvukova iz njihovih zvučnih arhiva te pružiti nove poglede i uvide u korištenje zvučnih objekata i nekonvencionalnih instrumenata.
vrijeme: 15.10.2021. -
mjesto: Dubrovnik
url: https://www.facebook.com/ARL.Dbk/

Mark Vernon dolazi iz Glasgowa, a u svome se radu bavi istraživanjem ideje audio arheologije, magnetske memorije i nostalgije. U središtu njegovog rada nalazi se fascinacija intimnošću radijskog glasa, zvukom okoliša, zastarjelim medijima i prisvajanjem nađenih snimki. Bogata zbirka kućnih snimaka, audio pisama, diktiranih bilješki, poruka s telefonskih sekretarica i drugih izgubljenih glasova često pronađe put do njegovh neobičnih audio radova. Ti su različiti elementi prerađeni u radiofonijske kompozicije za emitiranje, višekanalne difuzije, snimke na nekom od čvrstih medija ili izvedbe uživo.
 
Manja Ristić rođena je u Beogradu 1979; violinistica, sound artist, pjesnikinja, kustosica i istraživačica aktivna u prostoru elektro-akusitične i klasične glazbe, improvizacije s instumentima i eksperimentalnog sound-arta. Njezin rad stapa intuitivnu kompoziciju i prakse snimanja na licu mjesta (filed recording) s fokusom na interdiciplinarni pristup, akuzmatične forme, radio-art i akustičku ekologiju. Manja Ristić živi i radi na Korčuli.