Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za novi ciklus književno-edukativne radionice za mlade ‘Lanterna: knjiga mrak rastjeruje’

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) otvorio je prijave za novi ciklus književno-edukativne radionice za mlade ‘Lanterna: knjiga mrak rastjeruje’, koji će biti proveden uživo u Zagrebu od 17. travnja do 28. svibnja 2023. Prijave su otvorene do 6. travnja 2023.!
vrijeme: 17.04.2023. - 28.05.2023.
prijava: 6.4.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/WorldYouthAllianceHrvatska

„Lanterna: knjiga mrak rastjeruje“ besplatna je kulturno-edukativna radionica namijenjena mladima od 18 do 30 godina. Prijave su otvorene do četvrtka, 6. travnja, te je za sudjelovanje na edukaciji potrebno ispuniti prijavnicu na poveznici.
 
Kroz sedam moderiranih susreta mladi će, uz educirane članove Svjetskog saveza mladih, raspravljati o temama ljudskog dostojanstva, autentičnosti i identiteta, slobode, međuljudskih odnosa, univerzalne ljepote i kulture. Čitajući hrvatske tekstove, ulazi se u dubinu svake teme – najprije na osobnoj razini kroz susret s tekstovima, a zatim vlastite misli, spoznaje, ideje i razmišljanja dovode do argumentirane rasprave s ciljem osobnog rasta i razvoja u kritičkom promišljanju te produbljivanja osobnog iskustva dostojanstva.
 
Cilj edukacije je osvijestiti mlade ljude o važnosti kulture te ljepoti i jedinstvenosti hrvatskih književnih tekstova, a naglasak se stavlja na osvješćivanje i educiranje mladih o temeljnim ljudskim vrijednostima. Ovaj projekt dopušta mladoj osobi postati i ostati oduševljena ljepotom i istinom što ih pisana riječ razotkriva.
 
Više informacija o edukaciji možete pronaći na društvenim mrežama: Facebook i Instagram
 
Lanterna - knjiga mrak rastjeruje | Facebook