Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave: nove sesije radionica First Cut Lab RE-ACT za dugometražne filmove u fazi montaže

First Cut Lab RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) objavljuje poziv za prijave na program konzultacija namijenjen dugometražnim igranim i dokumentarnim filmovima u fazi montaže iz Hrvatske, regije Furlanije-Julijske krajine, Srbije i Slovenije. Rok za prijave je 15. listopada 2022. godine.
vrijeme: 23.09.2022. - 15.10.2022.
url: https://filmreact.eu/workshop.html

Tijekom radionice First Cut Lab RE-ACT, odabrani producentsko-montažersko-redateljski timovi održat će privatnu projekciju svoje radne verzije filma i potom dobiti stručne povratne informacije o svom materijalu od triju vrhunskih međunarodnih profesionalaca (umjetničkih producenata, festivalskih selektora, agenata prodaje, i dr.), kao i konkretne savjete montažera savjetnika. Glavni cilj je ojačati umjetnički potencijal odabranih radnih verzija, te istovremeno povećati mogućnost prodaje, uspjeha na festivalima i u distribuciji gotovih filmova.
 
Zahvaljujući partnerstvu s inicijativom RE-ACT, sudjelovanje na radionici je besplatno, a odabrani redatelji, montažeri i producenti trebaju biti dostupni u periodu održavanja radionice.
 
First Cut Lab RE-ACT održat će se u tri modula od 15. listopada 2022. do 25. siječnja 2023. godine. Svaki odabrani projekt imat će edukacijsku potporu First Cut Laba osam tjedana, dok sama radionica traje tri dana zaredom. Datum održavanja radionice bit će dogovoren s odabranim timovima. 
 
Po završetku radionice, polaznici će dobiti izvještaj i priručnik sa smjernicama za nastavak procesa montaže. Sudionici će biti odabrani na temelju snage njihovih filmova, vizije i pristupa, kao i njihovog prethodnog rada.
 
Po prvi put ove godine, četiri odabrana dugometražna filma koja sudjeluju u programu First Cut Lab RE-ACT imat će priliku biti automatski odabrana za sudjelovanje u programu First Cut+ Trieste koji se održava od kraja studenog 2022. do siječnja 2023. Glavni cilj programa First Cut+ je povećati konkurentnost i tržišnost igranih filmova. Sastoji se od promocije portfelja od osam igranih filmova u fazi postprodukcije.
 
Rok za prijavu projekata je 15. listopada, a prijavnica, te svi uvjeti i detalji vezani za prijave nalaze se na OVOJ poveznici
 
Izvor: HAVC