Preskočite na glavni sadržaj

Otvara se prvo inkluzivno kino na otvorenom u Rijeci

U srijedu, 8. rujna, u 20 sati, na adresi Viktora Cara Emina 9, u dvorištu Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije, otvara se prvo inkluzivno kino na otvorenom u Rijeci.
vrijeme: 08.09.2021. -
mjesto: Rijeka
url: https://filmsvima.com/

Nakon pet godina suradnje, Udruga Filmaktiv i Udruga gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije pokreću UGIN Filmski vrt kao najavu šestog izdanja Film svima te sa ciljem povećanja vidljivosti inkluzivnih programa u kulturi.

UGIN Filmski vrt 8. rujna u 20 sati otvara film Uzbuna na Zelenom Vrhu, redateljice Čejen Černić (Kinorama) koji je prilagođen za gluhe i nagluhe osobe u sklopu "Film svima 2017" te je dio Film svima Medijateke inkluzivnih filmova.

Inkluzivno kino otvara savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom u novootvorenom Područnom uredu Rijeka, Tea Rubeša; tajnik Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije, Damir Herega te voditeljica programa Film svima Udruge Filmaktiv, Maja Ogrizović.

Ova plodna suradnja nastavlja se na prethodne partnerske projekte Filmaktiva i Udruge gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije — Film svima, Film svima svugdje i Film svima svugdje online koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda te Knjiga svima kojeg provode u partnerstvu i s Gradskom knjižnicom Rijeka, Udrugom slijepih Primorsko-goranske županije te Udrugom Portić u sklopu Godine čitanja.

Osim projekcije u srijedu, 8.9.2021., u UGIN Filmskom vrtu će biti održane projekcije u petak, 10. rujna u 20 sati i u ponedjeljak 13.rujna u 20 sati kao i projekcije u sklopu "Film svima" 2021 od 23. do 25. rujna u 20 sati.

UGIN Filmski vrt raspored  
  • 8. 9. 2021. u 20h, Uzbuna na Zelenom Vrhu, r. Čejen Černić, Kinorama
  • 10. 9. 2021. u 20h, Moj dida je pao s Marsa, r. Marina Andree Škop i Dražen Žarković, Studio dim
  • 13. 9. 2021. u 20h, Vlak u snijegu, Mate Relja, Croatia film
Projekcije se održavaju u skladu s važećim epidemiološkim preporukama.

Više informacija na www.filmsvima.com, Facebook stranici Film svima te Facebook eventima Film svima 2021 i UGIN Filmski vrt.

Izvor: HAVC