Preskočite na glavni sadržaj

Osmo izdanje NEM Dubrovnik 2021. okupilo predvodnike svjetske i europske TV i filmske industrije

Predstavnici audiovizualne industrije ponovno su se okupili u Dubrovniku na New Europe Marketu – jednom od najvećih događanja televizijske i filmske industrije u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Cilj konferencije je razmjena iskustava i dobrih praksi stvaranja sadržaja i razvoja novih distribucijskih kanala, povećanje ulaganja u TV i filmsku industriju te povezivanje s potencijalnim partnerima  i investitorima.
vrijeme: 06.09.2021. - 09.09.2021.
mjesto: Dubrovnik
url: https://neweumarket.com/dubrovnik/

Nakon izazovne godine u okolnostima globalne pandemije koja je imala razorni utjecaj na kulturne i kreativne industrije, glavna tema panel diskusija, predavanja i radionica ovogodišnjeg izdanja NEM-a bili su novi trendovi i medijska evolucija.
 
S državnim tajnikom Krešimirom Partlom te načelnicom Sektora za medije Ministarstva kulture i medija Nives Zvonarić, ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek prisustvovala je završnici konferencije u srijedu, 8. rujna 2021. u sklopu koje je premijerno prikazana i kriminalistička serija „Šutnja“ nastala prema romanu Drage Hedla, odnosno scenariju Marjana Alčevskog, u režiji Dalibora Matanića  te u produkciji kuće Drugi plan I.t.d. (“The Paper”, Netflix, “Success”, HBO) proizvedena za HRT na kojem će biti prikazana u novoj sezoni.
 
Galerija fotografija>>>