Preskočite na glavni sadržaj

Online umjetnička rezidencija LU Lika iz Gospića

Online umjetnička rezidencija LU Lika iz Gospića
U ovogodišnjem rezidencijalnom programu Online umjetnička rezidencija kojeg provodi Likovna udruga Lika iz Gospića sudjelovali su umjetnici Manuela Pauk i Igor Juran.

Online umjetnička rezidencija pokrenuta je 2021. godine kao odgovor na otežane mogućnosti realizacije izložbenih programa uzrokovanih pandemijskom krizom.
Prošlogodišnja rezidencija s temom „Dnevnik kao metoda umjetničkog bilježenja“ pokazala je sposobnost Udruge i potaknula promišljanje o nastavku online rezidencije s vizijom fizičke rezidencije u nekim budućim programima.

U ovogodišnjem rezidencijalnom programu su sudjelovali umjetnici Manuela Pauk i Igor Juran, a aktivnosti u okviru projekta dostupne su na poveznici: https://lulika.hr/projekti/umjetnost-art/online-umjetnicka-rezidencija

Odabrani umjetnici su sudjelovali i u završnoj aktivnosti programa Podcast Online umjetnička rezidencija koji je snimljen u Gospiću, a može se pratiti na poveznici YouTube kanala Likovne udruge Lika. Voditelj podcasta je umjetnik Kruno Jošt.



U sklopu istog programa u Galeriji LU u Gospiću održana je izložba skulptura umjetnice Marine Đire 'Gosti'.

Program je podržalo Ministarstvo kulture i medija.


Objava: 07.12.2022.