Preskočite na glavni sadržaj

Online program HGM-a: 'Umjetnost na dlanu'

Online program HGM-a: 'Umjetnost na dlanu'
​Hrvatska glazbena mladež (HGM) putem online programa 'Umjetnost na dlanu' mladoj publici donosi niz kvalitetnih edukativnih sadržaja s ciljem senzibiliziranja mladih prema glazbi, primarno klasičnoj. Program je više od godinu dana dostupan na YouTube kanalu HGM-a te ujedno omogućuje da djeca vrtićke i školske dobi, u suradnji sa svojim učiteljima, nastavnicima i pedagozima, imaju mogućnost kvalitetno nadograditi i svoje dnevnike slušanja.
Ove su godine mladi u sklopu projekta „Glazba u mom kvartu“, koji je dostupan i u DVD izdanju, upoznali glasovir s prof. Katarinom Krpan te gudačke instumente s Gudačkim kvartetom Porin i Gudačkim kvartetom Sebastian, a do kraja godine će imati priliku upoznati i harfu s Dianom Grubišić Ćiković, harfisticom, udaraljke s Josipom Konficom, puhačke instrumente sa Zagrebačkim puhačkim triom te program „Opere o zemljama dalekog istoka“ u suradnji s HNK u Zagrebu i „Vivat violoncello“ s Muzičkom akademijom u Zagrebu. 

Program podržavaju Ministarstvo kulture i medija RH, Gradski ured za kulturu Grada Zagreba, Centar za kulturu i informacije Maksimir i dr. 









Ostale video sadržaje pronađite na YouTube stranici HGM-a.

Aktivnost HGM-a pratite putem FB stranice udruge.