Preskočite na glavni sadržaj

Online predstavljanje nove aplikacije za djecu 'Mitska bića – digitalna priča'

U petak, 15. listopada, s početkom u 10 sati, putem Zoom-a Dječji odjel Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' predstavit će djeci, njihovim roditeljima, učiteljima, odgajateljima te svima zainteresiranima novu aplikaciju za djecu 'Mitska bića – digitalna priča'.
vrijeme: 15.10.2021. -
url: https://www.facebook.com/KnjiznicaFranGalovicKoprivnica

Ovim programom koprivnička će knjižnica započeti s obilježavanjem Mjeseca hrvatske knjige 2021. (15. listopada – 15. studenoga).
 
Ova aplikacija sadrži digitalne slikovnice nastale u projektu „Princeza na kraju svijeta“ koje su proširene animacijom i interaktivnim sadržajima te su dopunjene informativnim tekstom o mitološkim bićima i znamenitostima Podravine. Aplikacija sadrži i zvučne zapise koji uključuje glazbu i ambijentalne zvukove, a korisnici ih mogu prema želji i prilagoditi. Djeca, koja inače vole interaktivno učenje, će tako kroz korištenje aplikacije upoznati mitologiju svog kraja poput zmaja Pozoja, Mrakule, Dravske vile, Grabara, Šumskih dekli te znamenitosti poput rijeke Drave, Kalnika, dvorca obitelji Inkey i sl. Digitalne interaktivne slikovnice zapravo podrazumijevaju dodatne multimedijalne sadržaja čijom primjenom čitatelj postaje aktivan sudionik u čitanju, a proces čitanja dobiva novu dimenziju što rezultira drugačijom vizualizacijom sadržaja. Tako pročitani tekst pruža i element tajnovitosti koja pobuđuje veći interes za informiranjem i učenjem. Ponuda ovakvih sadržaja za djecu u Hrvatskoj je još uvijek nezamjetna pa je i to bio poticaj knjižničarima Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica da djeci pruže priliku čitanja na drugačiji način te da pokrenu još jedan projekt pionirskog karaktera.
 
U predstavljanju aplikacije sudjelovat će suradnici knjižnice u ovom projektu: Ivana Kranželić, voditeljica radionica i mentorica pri izradi slikovnica, Ivan  Ivanović, vlasnik obrta  za specijalizirane dizajnerske usluge HERESY DESIGN zaslužan za izradu aplikacije, zatim Petra Lozo, Iva Rajković, Karlo Kučanda i Mihovil Maloča zaslužni za naraciju i zvučne zapise, urednice Ida Gašpar, Valentina Mikec i Danijela Petrić te stručni suradnik u pripremi informativnih tekstova, povjesničar Hrvoje Petrić.
 
Aplikacija je besplatna te će uskoro biti dostupna za preuzimanje putem App Storea ili Google Playa.
 
Za sudjelovanje u predstavljanju aplikacije putem Zoom platforme, molimo Vas da prijavite ustanovu, vrtićku skupinu, razred ili se osobno prijavite do srijede 13. 10. 2021. putem online obrasca dostupnog na poveznici.
 
Pokrovitelji projekta realiziranog u Godini čitanja: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Radio Drava i Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica.