Preskočite na glavni sadržaj

'Oblak za sve - webinar o kohezijskim fondovima EU'

'Oblak za sve - webinar o kohezijskim fondovima EU' održat će se u utorak 28. studenog 2023. godine, od 11:00 do 12:15 sati. Webinar je namijenjen institucijama koje djeluju u području zaštite i promocije kulturne baštine.
vrijeme: 28.11.2023. -
mjesto: online

Cilj webinara je institucijama koje djeluju u području zaštite i promocije kulturne baštine pružiti uvide i praktična znanja o tome kako što bolje iskoristiti prednosti nadolazećeg Europskog oblaka za suradnju u području europske kulturne baštine (Cultural Heritage Cloud), odnosno kako pristupiti strukturnim fondovima kako bi osigurali, primjerice, brzi i pouzdani širokopojasni internet, modernu IT opremu i stjecanje IT vještina.
Webinar se održava slijedom ispitivanja dionika provedenih u 2022. godini u okviru projekta Europskog oblaka za suradnju u području europske kulturne baštine koje je pokazalo kako mnoge institucije diljem EU-a imaju problema s nedostatkom resursa i stručnosti u digitalnom području, što je posebno istinito za manje, ruralne i udaljene institucije.
 
Sudionici će tijekom webinara dobiti informacije o tome:

• Kako identificirati i prijaviti se za relevantne kohezijske fondove EU-a
• Kako koristiti kohezijske fondove EU-a kako bi podržali digitalnu transformaciju kulturne institucije
• Implementacija i upravljanje kohezijskim fondovima EU-a: primjeri dobre prakse
 
Informacije o prijavi na webinar i ostale detaljne informacije mogu se pronaći na sljedećoj poveznici: 
https://research-innovation-community.ec.europa.eu/