Preskočite na glavni sadržaj

Obilježavanje Međunarodnog dana darivanja knjigom u Osijeku

U srijedu, 14. veljače, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek obilježit će Međunarodni dan darivanja knjigom u okviru nacionalne kampanje 'Čitaj mi', a pod geslom 'Čitam dam, sretan sam - Svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj.'.
vrijeme: 14.02.2024. -
mjesto: Osijek
url: https://www.gskos.unios.hr/

Projekt je ovo koji organiziraju knjižničari, odgojitelji i drugi stručnjaci u Hrvatskoj s ciljem prikupljanja i darivanja slikovnica potrebitima kako bi uljepšali boravak djeci u bolnicama, domovima zdravlja i drugim ustanovama u kojima se okupljaju djeca.
 
Ove su godine prikupili preko stotinu knjiga koje ćemo darovati Knjižnici Osnovne škole Svete Ane u Osijeku.  Zahvaljujemo se svima koji su tijekom godine odvojili slikovnice i donijeli ih na  Odjel za rad s djecom i mladima.  Posebno se zahvaljujemo djeci i odgojiteljicama Dječjeg vrtića Potočnica iz Osijeka koji su prikupili slikovnice i razveselili nas svojim prilogom. Ovim su činom darivanja pokazali solidarnost i spremnost na suradnju.
 
I vi možete sudjelovati u akciji kampanje "Čitaj mi" i darovati novu ili rabljenu slikovnicu koju ste pročitali ili prerasli! Pomaganjem potrebitima u zajednici prilika je da izgradimo humanije društvo, a čitanje nam može pomoći da razvijemo osjećaje, obogatimo maštu i da zavolimo knjige.
 
Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona:
•             Odjel za rad s djecom i mladima GISKO 031/211-472