Preskočite na glavni sadržaj

Novi muzej 2023. - Hrvatski prirodoslovni muzej u vremenima izazova 1846. do 2023.

'Hrvatski prirodoslovni muzej u vremenima izazova 1846. do 2023.' naslov je serije izložbi kojom će se promovirati dosezi u prirodoslovlju matične muzejske institucije za prirodoslovlje u Hrvatskoj tijekom gotovo 180 godina postojanja. Serija obuhvaća nekoliko fotodokumentarnih izložbenih projekata, a koji će rezultirati istoimenom reprezentativnom fotomonografijom.
vrijeme: 29.09.2021. -
mjesto: Zagreb
url: http://www.hpm.hr/
Od 29. rujna do 8. listopada 2021. na Europskom trgu na 20 solarnih panela bit će postavljena izložba koja govori o značaju institucije te sadašnjim aktivnostima do novog muzeja kratkim uvidom u slavnu prošlost palače, djelić fundusa kao i vrijednosti u novom muzeju, ovoj nacionalnoj instituciji koja je obilježila povijest i brojne znanstvene uspjehe hrvatskog prirodoslovlja.

Serija izložbi “Do novog HPM-a” 
2021. “Na 20 solarnih panela izložba govori o značaju institucije te sadašnjim aktivnostima do novog muzeja kratkim uvidom u slavnu prošlost palače, djelić fundusa kao i vrijednosti u novom muzeju, ovoj nacionalnoj instituciji koja je obilježila povijest i brojne znanstvene uspjehe hrvatskog prirodoslovlja.
2022. “Iza kulisa - novi stalni postav HPM-a” Fotodokumentarna izložba o radu muzealaca (za zeleni krug: tehničar, preparator, kustos - dokumentarist, knjižničar, pedagog, PR) HPM-a na pripremi građe za stalni postav, presjek po katovima postava s posebnim osvrtom na pripremu za stalno izlaganje ključnih eksponata (restauracija, konzervacija, storytelling, priprema diorama, kontekstualizacija muzejskog predmeta).
2022. ”Gornjogradska ljepotica - najviša točka Gornjeg grada” Fotodokumentarna izložba o zgradi Pejačević/Amadeo, povijesti palače, potres(nom) razdoblju, evakuaciji muzejske građe i muzejske dokumentacije te inventara, rekonstrukciji i obnovi zgrade na drevnom gornjogradskom bedemu.
2023. “Dobrodošli u novi muzej” Fotodokumentarna izložba o povratku fundusa za postav i djelatnika u obnovljenu palaču, novi sadržajima muzeja za 21. stoljeće, realizaciji postava i uslugama za javnost… jer 2023. je danas. 
 
Autori koncepcije izložbe: dr.sc. Iva Mihoci i Nenad Jandrić
Koordinator izložbene aktivnosti: prof. dr. sc. Tatjana Vlahović i Nenad Jandrić
Autori izložbe: dr. sc. Iva Mihoci i prof. dr. sc. Tatjana Vlahović i Branimir Ivić