Preskočite na glavni sadržaj

Nova aplikacija koprivničke knjižnice 'Mitska bića – digitalna priča'

Nova aplikacija koprivničke knjižnice 'Mitska bića – digitalna priča'
Aplikacija 'Mitska bića – digitalna priča' edukativna je animirana i interaktivna slikovnica za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Aplikacija sadrži 8 uzbudljivih epizoda u kojima se pojavljuju stvorenja i likovi iz narodnih predaja, mitova i legendi vezanih uz rijeku Dravu, podravski i prigorski zavičaj, besplatna je i dostupna za preuzimanje putem Google Playa, a uskoro i putem App Storea.
Slikovnice su napisala i ilustrirala djeca u radionicama programa „Princeza na kraju svijeta“ pod vodstvom književnice Ivane Kranželić. U drugoj fazi projekta slikovnice su proširene animacijom i interaktivnim sadržajima te su dopunjene informativnim tekstom o mitološkim bićima i znamenitostima Podravine. Aplikacija sadrži i zvučne zapise koji uključuju glazbu i ambijentalne zvukove, a korisnici ih mogu prema želji i prilagoditi.

Aplikaciju i animaciju slikovnica izradio je Ivan Ivanović, vlasnik obrta  za specijalizirane dizajnerske usluge Heresy Design. Naraciju i zvučne zapise pripremali su Petra Lozo, Iva Rajković, Karlo Kučanda i Mihovil Maloča pod pokroviteljstvom Radio Drave, dok se u pripremu informativnih tekstova, pored knjižničarka Dječjeg odjela, uključio i vanjski suradnik, povjesničar Hrvoje Petrić. 

Projekt je u sklopu programa „Godina čitanja 2021.“ ostvarila Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice.

Mitska bića - digitalna priča - Apps on Google Play