Preskočite na glavni sadržaj

Nakon ljetne pauze, filmska analiza vraća se u Razred

Multimedijalni kulturni centar, u suradnji s filmskim analitičarom i redateljem Erikom Lončarom, organizira ciklus predavanja o filmskoj analizi. Nakon ljetne pauze, u utorak, 12. rujna, s početkom u 20 sati, u Razredu splitskog Doma mladih očekuje nas i četvrto predavanje iz ovog zanimljivog ciklusa, pod naslovom 'Nedokučiva filmska povijest'. Sudjelovanje je besplatno!
vrijeme: 12.09.2023. -
mjesto: Split
url: https://dom-mladih.org/

Svaki film sadrži nekakvu vrstu iskoraka, bilo to kroz efekte na filmu, postavljanje negativca kao glavnog lika ili kreiranje dvosatnog filma bez izgovorenih rečenica. Filmski profesionalci grade svoje uratke na leđima onih koji su došli prije njih, a to je posebno uočljivo u filmovima poput Alien (Ridley Scott, 1979.) i The Northman (Robert Eggers, 2022). Lončar će, u interaktivnom predavanju, ući još dublje u svijet filmskog stvaralaštva, kako bi razotkrio brojne skrivene informacije i tako gledateljima omogućio jasnije sagledavanje filmova, a onda i kvalitetnije iskustvo uživanja u njima.
  
Erik Lončar član je Hrvatskog društva filmskih kritičara, autor niza filmova koji su prikazivani i nagrađivani na festivalima diljem svijeta, urednik časopisa o filmskoj analizi, theFILMitself. Na svom Instagram profilu @thefilmitself redovito objavljuje mini filmske analize, te ih je do sad pripremio i objavio već gotovo 200.

Dom mladih SplitPREDAVANJE: NEDOKUČIVA FILMSKA POVIJEST - Dom mladih Split (dom-mladih.org)