Preskočite na glavni sadržaj

Najljepša makedonska tradicijska glazba 24. listopada u Lisinskom - Makedonissimo

Svestrani glazbenici iz Makedonije i Bugarske, pod vodstvom pijanista Simona Trpčeskog, nastupit će 24. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.
vrijeme: 24.10.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.lisinski.hr/hr/

„Makedonissimo“ ili „vrlo makedonski“ u viziji proslavljenog klasičnog pijanista Simona Trpčeskog „skreće s puta“ Beethovena i Brahmsa. Trpčeski i prijatelji vode slušatelje na uzbudljiva glazbena putovanja nevjerojatnim ritmovima i melodijama makedonske narodne glazbene tradicije u kojoj su besprijekorno utkani razni stilski elementi i žanrovi. Glazbeni kritičari ne kriju oduševljenje „fascinantnim glazbenim dojmovima koji na neki način povezuju novu klasiku, salonsku glazbu, jazz, Bucovina Club, Sinte i romsku glazbu – a opet s vlastitim snažnim karakterom!“
 
Projekt Makedonissimo imao je svjetsku premijeru u svibnju 2017. na festivalu u Ludwigsburgu u Njemačkoj, a zatim je oduševio publiku u Velikoj Britaniji, Sloveniji, Francuskoj, Poljskoj, Nizozemskoj, Srbiji i Južnoj Koreji. Pod vodstvom Trpčeskog na glasoviru, kvintet virtuoznih glazbenika čine Aleksandar Krapovski na violini, Aleksandar Somov na violončelu, Hidan Mamudov na klarinetu te Vlatko Nušev na udaraljkama.
 
Ulaznice po cijeni od 17, 22 i 28 eura mogu se kupiti na blagajnama Dvorane i online na www.lisinski.hr.