Preskočite na glavni sadržaj

Najavljen 11. Festival hrvatskih digitalizacijskih projekata

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizira 11. Festival hrvatskih digitalizacijskih projekata koji će se održati online 12. i 13. svibnja 2022. Prijave za sudjelovanje su u tijeku.
vrijeme: 12.05.2022. - 13.05.2022.
url: http://dfest.nsk.hr/
Festival hrvatskih digitalizacijskih projekata okuplja stručnjake iz područja digitalizacije građe i izgradnje digitalnih zbirki koji će predstaviti rezultate rada u prethodnoj godini, podijeliti svoje spoznaje iz područja upravljanja digitalnom građom kao i njezinom interpretacijom, kontekstualizacijom i okupljanjem kroz suradničke projekte.
U središtu 11. D-festa bit će predstavljanje dosadašnjih aktivnosti i rezultata nacionalnoga projekta e-Kultura – Digitalizacija kulturne baštine u trećoj godini njegove provedbe kao i planovi za nastavak provedbe digitalizacije kulturne baštine.
Na D-festu će se moći, kroz izlaganja i predstavljanja postera, saznati više i o suradnji ustanova u digitalizaciji građe, radu na domaćim i međunarodnim projektima, izradbi virtualnih izložbi, o digitalnoj humanistici i mogućnostima korištenja digitalnih zbirki u obrazovanju.
Preliminarni program dostupan je na mrežnim stranicama D-festa, a svi zainteresirani za sudjelovanje prijaviti se mogu preko poveznice http://dfest.nsk.hr/registracija.