Preskočite na glavni sadržaj

Na Mljetu pretpremijera HTV-ova dokumentarnog filma 'Ane Mljećka'

U petak, 5. kolovoza, na Mljetu će pretpremijerno biti prikazan dokumentarni film 'Ane Mljećka' iz produkcije emisija pučke i predajne kulture HTV-ova Programskoga odjela Kultura. Scenarij i režiju filma potpisuju Ljiljana Šišmanović i Davor Borić.
vrijeme: 05.08.2022. -
Prva projekcija bit će u 17 sati u Pomeni u dvorani hotela "Odisej", a druga, iste večeri u kinu "Mediteran" u Goveđarima, mjestu u Nacionalnom parku Mljet, s početkom u 22 sata. Pretpremijera filma je u organizaciji TZ općine Mljet.

Film "Ane Mljećka" sniman je od 28. srpnja do 8. kolovoza 2021. godine na brojnim lokacijama otoka Mljeta. U prijedlogu stručnih suradnica Julije Kaleb i Marije Mrgudić da se snimi film o Ani Stražičić Rodriguez, Mljećanki koja od rane mladosti živi i radi u Americi, a s obje strane oceana je svi znaju kao Anu Mljećku, humanitarku i promotoricu Hrvatske u svijetu, autori filma Ljiljana Šišmanović i Davor Borić prepoznali su filmsku priču univerzalne vrijednosti.
Portretirajući jednu ženu i jedan otok i njihovu neraskidivu vezu, film govori o tradicijskoj kulturi i svim izazovima da se ona sačuva u suvremenom svijetu.

Gledatelji Hrvatske televizije film će premijerno moći vidjeti u nedjelju, 25. rujna 2022. u 11:10 na Prvome programu HTV-a (HRT-HTV1).

Izvor: HRT