Preskočite na glavni sadržaj

Na Malom BOK-u devet predstava, uključujući i jednu za bebe

Na bjelovarskom festivalu predstava za djecu Mali BOK koji će se održavati od 9. do 15. travnja, devet je kazališnih predstava, uključujući i jednu za bebe te mnoštvo popratnih događanja, među kojima i promocija knjige bjelovarskog glumca Bogdana Diklića, najavljeno je u srijedu.
vrijeme: 09.04.2024. - 15.04.2024.
mjesto: Bjelovar
url: https://cuk.hr/

U program Malog BOK-a uvršteno je devet predstava i 17 izvedbi, a selektorica festivala Irena Rašo na tiskovnoj konferenciji posebno je istaknula dvije. Riječ je o predstavi „Botaničari” Hrvatskog kazališta Pečuh, jedinog hrvatskog profesionalnog kazališta koje se nalazi izvan hrvatskih granica.
 
„Ova je predstava važna ne samo zbog njegovanja tradicije hrvatskog jezika, jer u Pečuhu postoji i cijela osnovna škola u kojoj se nastava održava na hrvatskom jeziku, već i zbog suradnje s tim kazalištem koju ćemo nastojimo njegovati i u budućnosti”, poručila je Rašo.
 
Predstava „Ninabu” u izvedbi Umjetničke organizacije Shooma i kazališta Mala scena iz Zagreba specifična je jer je riječ o predstavi za bebe do dvije godine. „To je doista vrlo specifična  predstava jer budi sva čula u jednoj bebi i najbolje je da dođete i sami se uvjerite koliko to može biti čarobno i u kolikoj mjeri bebe reagiraju na takve podražaje”, istaknula je Rašo.
 
Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić rekao je da Grad Bjelovar ove godine u Mali BOK ulaže puno više sredstava u odnosu na sve prethodne godine.
 
Većina predstava održavat će se u Domu kulture, no Mali BOK širi granice i izvan Bjelovara pa će se tako predstava zagrebačkog Malog teatra „Tata slikovnica i Sebastian” održati u Mjesnom domu u Šandrovcu, a predstava istog kazališta „Tata slikovnica” u Osnovnoj školi Mirka Pereša u Kapeli.
 
Mali BOK otvara predstava "Botaničari", a na repertoaru su i predstava Malog teatra „Što ću biti kad odrastem”, predstava „Plačko” zagrebačkog Kazališta Mala scena, predstava „Drvljaci” Kazališne družine Pinklec iz Čakovca, lutkarska predstava „Peća i vuk” Bjelovarskog kazališta u suradnji s Glazbenom školom Petra Lisinskog Bjelovar, „Mama, ja sam pozelenio” zagrebačkog Gradskog kazališta Žar ptica.
 
Festival zatvara predstava „Kako je krokodil Marko pronašao svoj dom” Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) iz Varaždina. (Hina)