Preskočite na glavni sadržaj

Muzeji grada Karlovca predstavljaju edukativni film o Zlatku Keseru

Muzeji grada Karlovca predstavljaju edukativni film o Zlatku Keseru
Muzeji grada Karlovca snimili su i objavili kratki edukativni film o enigmi - slikaru Zlatku Keseru. Pogledajte video i saznajte kako gledati i razumjeti djela suvremenog likovnog umjetnika.
Radovi akademskog slikara Zlatka Kesera tijekom listopada i studenoga 2022. su se mogli vidjeti na izložbi u Galeriji Vjekoslav Karas.
Keser je prije otvorenja primio nagradu HDLU-a za životno djelo, a po zatvaranju izložbe u Karlovcu njegova su platna postala dio fundusa diljem svijeta poznatog Albertina muzeja. 

Film autora Ante Vrankovića može se pogledati na poveznici:
https://www.youtube.com/watch?v=pYhwHVC3IgQ
Film je snimljen u Muzejima grada Karlovca.

 

Zlatko Keser je 1942. godine rođen u Zagrebu, gdje je završio studij slikarstva kao i poslijediplomski studij (1969.) na Akademiji likovnih umjetnosti, u klasi profesora Otona Postružnika. Nakon okončanog studija suradnik je kultne Majstorske radionice Krste Hegedušića. Dugi niz godina djelovao je kao profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a radi svog djelovanja je 2014. godine imenovan u počasno zvanje professor emeritus. Član je Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a 2015. godine mu je dodijeljena Državna nagrada Vladimir Nazor za životno djelo. Zlatko Keser u svojoj bogatoj biografiji bilježi brojne samostalne izložbe diljem Hrvatske. Njegova djela su uvrštena u zbirke mnogobrojnih nacionalnih muzeja i galerija, kao i privatne zbirke.

https://mgk.hr/
https://www.facebook.com/muzejigradakarlovca/
 
Objava: 8.2.2023.