Preskočite na glavni sadržaj

Modularni performans: Svjetionik Slavonskome Brodu (uz prijenos uživo)

Ovogodišnji performativni projekt autorice doc. dr. sc. Vesne Srnić, predsjednice udruge Kultura, mediji i edukacija – ARTHEA, nosi naziv 'Modularni performans: Svjetionik Slavonskome Brodu'. Performans se sastoji od dva sinkrona dijela: vizualnog i zvukovnog, a održat će se 1. travnja u 12.05 na gradskom trgu.
vrijeme: 01.04.2023. -
mjesto: Slavonski Brod

VIZUALIZACIJA VERTIKALNE EDUKACIJE - SVJETIONIK

Međugeneracijskom edukacijom i modularnim radioničkim radom tipa likovne i tehničke kulture, 4 studentice/a su kao honorirani mentori tijekom 5 mjeseci proveli 5 radionica djeci predškolske dobi u Vrtiću Trnoružica, učenicima OŠ Ivan Goran Kovačić i srednje Obrtničko-tehničke škole. Dizajnirali su ljepljivim folijama površine velikih plastičnih (vinogradskih) posuda, kao parcijalnih dijelova svjetionika.
Prvu veliku posudu ukrasila su djeca predškolskog uzrasta, sljedeću učenici osnovne škole, a potom nešto manju posudu dekorirali su učenici srednje škole. Za sami vrh svjetionika studenti UNISB kreirali su likovni motiv na najmanjoj posudi i na nju će postaviti lanternu.

ZVUKOVNI AMBIJENT PRIRODE – URBANI ZVUKOVI BILJAKA

Prema konceptu dr. Srnić Informatička skupina OŠ IGK, pod mentorstvom dipl. učitelja Tomislava Lačića, asistenta pri UNISB, sklopila je digitalni, senzorni sintetizator zvuka za odčitavanje magnetskih i frekvencijskih impulsa biljaka te će tijekom performansa kreirati ambijentalnu glazbu biljaka.

Online prijenos bit će omogućen preko Facebook Live streaminga: 
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009361466293