Preskočite na glavni sadržaj

Mladi talenti i više od 30 projekata predstavit će se na događanju NEM Zagreb 2022

Pod krilaticom 'All about content creation', NEM Zagreb održat će se od 7. do 9. prosinca u Esplanade Zagreb Hotelu, te okupiti uspješne producente, scenariste, produkcijske kuće te predstavnike FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa i ostalih stvaratelja sadržaja.
vrijeme: 07.12.2022. - 09.12.2022.
mjesto: Zagreb
url: https://neweumarket.com/zagreb/

Događanje je fokusirano na CEE regiju i zemlje s nižim kapacitetom za produkciju unutar regije, a s ciljem povezivanja audiovizualnih profesionalaca i ključnih donositelja odluka iz Europe. Nedavno je objavljen bogat program panela, Q&A intervjua, prezentacija, uspješnih primjera poslovne prakse, govornika i ostalih posebnih događanja.
 
Nedavno je objavljen bogat program panela, Q&A intervjua, prezentacija, uspješnih primjera poslovne prakse, govornika i ostalih posebnih događanja.
 
NEM Zagreb 2022, događanje usmjereno na razvoj TV industrije u Srednjoj i Istočnoj Europi, objavio je finaliste natječaja u pisanju najboljeg scenarija TV Writing Contest. Između više od 50 prijavljenih radova, stručni žiri je odabrao tri najbolje prijave iz scripted i unscripted kategorije. Žiri je sastavljen od renomiranih produkcijskih kuća Beta Film, Rai, Zig Zag Productions, Script Angel, Nova TV, Telekom Srbija, Joyrider, RTV Slovenija te CineLink Industry Days, kreativne podružnice Sarajevo Film Festivala, a u odabiru su sudjelovale i Krisztina Gallo i Danna Stern kao nezavisne članice žirija.
 
Finalisti iz scripted kategorije:
  • Milena Džambasović i Matija Dragojević (Srbija) – period drama “Wool”
  • Katarina Belić (Srbija) – comedy/dramedy “The missing life manual”
  • Agne Serpytyte (Njemačka) – action drama “The NFT Hunt” 

Finalisti iz unscripted kategorije:
  • Matej Merlić (Hrvatska) i Agne Serpytyte (Njemačka) - game show ”The Astronaut Experience“
  • Laura Pribanić (Hrvatska)  - docu-series“Projekt Rast(anak)”
  • Hrvoje Osvadić i Jasna Nanut (Hrvatska) - game show „The Dream Pension” 
Finalisti će predstaviti svoje projekte tijekom prvog dana eventa NEM Zagreb 2022, na pozornici centralnog Panel Rooma ispred žirija i okupljene publike. Proglašenje pobjednika iz obje kategorije i dodjela nagrada održat će se zadnjeg dana kao velika završnica eventa.
 
Više od 30 projekata i 16 govornika tijekom 160 minuta
 
Centralni dio programa, Content Showcase, prilika je za uvid u originalne sadržaje kreativnih produkcijskih kuća iz regije i Europe. Tijekom dva sata programa, 16 govornika će predstaviti čak 30 projekata:
  • Firefly Productions će ekskluzivno predstaviti međunarodne projekte
  • Joomboos će predstaviti projekte u razvoju i otkriti što slijedi u njihovoj kreativnoj radionici nakon iznimno popularnih teen serija „Outsiders“ i „Teini dnevnici“
  • Viaplay Group će predstaviti originalni Viaplay Select sadržaj, ekskluzivno dostupan u regiji od 1. prosinca putem streaming servisa Pickbox NOW
  • RTV Slovenia će predstaviti svoje hvaljene kriminalističke TV serije koje su oduševile publiku i kritičare, te najaviti nove sezone
  • CineLink Drama će predstaviti tri dramske serije u razvoju, iz Jugoistočne Europe
  • BH Telecom će predstaviti cijeli niz nadolazećih serija čime potvrđuju svoju novu ulogu u produkciji dramskih serija 

New Europe Market

New Europe Market (NEM) zajednički je naziv za niz događaja koje organizira Mediavision, hrvatska agencija za marketing i televizijsku industriju. NEM se već tradicionalno održava u Dubrovniku, a 2019. godine prvi je put održan i NEM Zagreb posvećen televizijskom stvaralaštvu. Sve informacije o događaju i cijenama dostupne su na službenoj stranici NEM Zagreb 2022.