Preskočite na glavni sadržaj

'Mladi na mreži' - nastavak projekta

Projekt 'Mladi na mreži' pulske Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij nastavlja se u ponedjeljak, 22. studenog, kada će u Srednjoj školi 'Vladimir Nazor' u Bujama biti održan prvi dio online radionice 'Uvod u fotografiju na mobilnim uređajima' uz mentorstvo fotografa Đanija Celija.
vrijeme: 22.11.2021. -
url: https://metamedia.hr/

Nakon uvoda u fotografiju i svjetlo, na radionici će polaznici/ce naučiti kako napraviti kvalitetnu fotografiju koja ima svoju priču, implementirati svjetlo s pričom te podizati fotografija na Instagram.

Narednog dana, 23. studenog, u pulskoj Gimnaziji bit će održan drugi dio radionice „Uvod u digitalni marketing“ uz mentorstvo Miška Macolića Tomičića. Na temelju primjera, na radionici se pojašnjava kako povezati društveno odgovorno poslovanje i digitalni marketing. Koristeći primjere iz vlastitog života polaznici/ce će naučiti kako povezati društveno odgovorno poslovanje s Instagramom te koja su pravila uspješne objave.

U četvrtak, 25. studenog, u Srednjoj školi „Zvane Črnja“ Rovinj počet će radionica „Digitalni DJ-ing - uvod za rad na PC aplikacijama“, čiji je predavač i mentor glazbenik i glazbeni pedagog Ivan Šugar. On će pokazati osnove DJ-inga i upoznati polaznike/ce s hardverima i softverima za DJ-eve, naučiti ih miksati te prepoznavati i raditi na DJ opremi i glazbenim žanrovima.

Dan kasnije, 26. studenog, u pulskoj Tehničkoj školi bit će održana prva radionica „Digitalni vokabular - osnove izrade GIF animacija, stickera i emojija“ uz popratno mentorstvo Maje Kolar i Tine Ivezić (Umjetnička organizacija Oaza), te Damira Prizmića (Udruga za razvoj ‘uradi sam’ kulture Radiona.org – Zagreb Makerspace). Radionica oblikovanja digitalnog jezika ispituje upotrebu novih tehnologija u svakodnevnoj komunikaciji unutar virtualnih sredina te utjecaj tehnologije na misaone procese, emocionalne sposobnosti i međuljudske odnose na društvenim mrežama i internetu. Analizom vrsta alata za komunikaciju i različitih načina njihova korištenja razvijat će se vještine za komentiranje i komuniciranje slikom, razumijevanje značenja znakova i
simbola te njihove različite primjene u različitim medijima. Praktičnim vježbama artikulirat će se iskustvo socijalizacije na društvenim mrežama uz aktivnu participaciju polaznika.

Sve online edukacije sastoje se od dvije video lekcije/tutoriala i mentorskog dijela na kojemu se produbljuje znanja, odgovara na pitanja polaznika/ca i održava praktični dio, odnosno razrađuju ideje za radove ili komentiraju realizirana učenička djela.

Radionice su dvodnevne, a osim u navedenim školama bit će organizirane i u Srednjoj školi Buzet.

Projekt uključuje i video lekcije o Gig ekonomiji, Fake newsu i Medijskoj/pismenosti te natječaje koji se nadovezuju na online edukacije.

Projekt “Mladi na mreži” provodi se od lipnja 2021. do lipnja 2022. godine te će u tom vremenskom periodu 200 mladih biti motivirano za sudjelovanje u kulturno-umjetničkim projektima i educirano za online sadržaje koji ih zanimaju. Osim toga, pružena će im biti sva stručna, tehnička i mentorska podrška za razvoj participativnih umjetničkih projekata.

Vrijednost projekta je 463.988,06 kuna, od čega iznos od 394.389,85 kuna (85%) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je iznos od 69.598,21 kuna (15 %) sufinanciran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Više informacija o EU fondovima moguće je pronaći na internetskim stranicama www.strukturnifondovi.hr ili www.esf.hr.

Sadržaj dopisa isključiva je odgovornost Udruge za razvoj audio vizualne umjetnosti Metamedij.