Preskočite na glavni sadržaj

Lutkarski serijal 'Prugasta'

Lutkarski serijal 'Prugasta'
Virtualno kazalište Promjena (VKP) od 23. travnja predstavlja novi lutkarski serijal za djecu 'Prugasta' nastao prema tekstu Silvije Šesto. Lutkarski serijal sastoji se od devetnaest epizoda, a protagonist serijala je Žirafica Fica, koja se zajedno s drugim igračkama nalazi u dućanu mješovite robe, na policama za proizvode sa greškom... 

Serijal progovara o potrošačkom društvu u kojem se igračke baš kao i druge stvari olako odbacuju, iako ih možda ta "greška" čini drugačijima i unikatnima. 
Avanture ove "nepoželjne" skupine namijenjene su uzrastu od 3 godine na više, a pratiti ih možete  od subote 23. travnja na internetskim stranicama Virtualnog kazališta Promjena (www.vkp.hr), Facebooku i YouTube kanalu.

Produkciju lutkarskog serijala potpisuje Tigar teatar uz Kotar teatar kao glavnog partnera projekta.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.

– Tekst: Silvija Šesto – Režija, scenografija, kamera, montaža: Leo Vukelić – Dramaturgija, režija, lutke, kostimografija, animacija: Matija Kezele – Autor glazbe: Nikša Marinović –Songovi: Marica Vukelić, Una Patafta – Glasovi: Rajna Vukelić, dramski studio DOZA DRAME – Asistenti: Krešimir Tomac, Kristijan Paučnik, Vid Vukelić, Jakov Pašalić, Zora Lenac – Produkcija: Tigar teatar u suradnji s Kotar teatrom –