Preskočite na glavni sadržaj

'Lokalni mediji za bolje društvo'

'Lokalni mediji za bolje društvo' je projekt koji će zajednički provoditi četiri novinarske organizacije u četiri zemlje – Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini – s ciljem izgradnje povjerenja kroz prekograničnu suradnju i zajednički rad na izgradnji jakih i profesionalnih lokalnih medija, priopćili su iz Sindikata novinara Hrvatske.
vrijeme: 12.01.2022. -
url: http://www.snh.hr/

Predviđene su zajedničke aktivnosti Sindikata novinara Hrvatske, Društva novinara Slovenije, Udruženja BH novinari i Nezavisnog udruženja novinara Srbije, uz podršku Britanskog veleposlanstva u Hrvatskoj, s fokusom na izgradnju povjerenja, suradnje i jačanja neovisnosti i slobode lokalnih medija kao osnovnog izvora informacija za građane u lokalnim zajednicama.
 
Istinite informacije temelj su sprječavanja svih sukoba i izgradnje povjerenja među društvima koja su u nedavnoj prošlosti bila povezana, ali i razdvojena, brutalnim ratnim sukobima. U sklopu aktivnosti pokrenuta je Facebook grupa Lokalni mediji za bolje društvo u kojoj će se razmjenjivati iskustva i komunicirati s kolegama iz lokalnih medija te razvijati kontinuiranu dugoročnu suradnju novinara lokalnih medija i krovnih organizacija u budućnosti. Platforma će također služiti kao mjesto na kojem će novinari lokalnih medija moći dobiti pravovremene profesionalne savjete ili pomoć i razvijati zajedničke projekte. Opširnije...