Preskočite na glavni sadržaj

Ljeto u Domu mladih Split

U nastavku provjerite program koji posjetitelje Doma mladih, Split, očekuje u mjesecu kolovozu....
vrijeme: 01.08.2022. -
mjesto: Split
url: http://mkcsplit.hr/dom-mladih/
Do 25. kolovoza, svakim danom osim nedjelje i praznika, od 17 do 21 h u Galeriji MKC možete pogledati međunarodnu izložbu suvremenog crteža Draw – što je suvremeni crtež i što sve on može biti? Predstavljeni američki i hrvatski suvremeni umjetnici iznenadit će te svojom inventivnošću i kreativnošću u radovima, bilo da je riječ o čistom crtežu ili kombinaciji s drugim likovnim tehnikama. Takav je npr. digitalni crtež u prostoru Veljka Popovića pod nazivom Div jede Ovcu koji je ujedno i izvrsna prilika za doživjeti VR naočele. Izložba je rezultat suradnje LeRoy Neiman Center for Print Sutudies, Columbia University i Galerije umjetnina Split.
 
U prvom tjednu kolovoza završava se Intensive Week koji je dio godišnjeg programa Male škole suvremenog plesa 2022. Voditelji radionica su Lana Hosni i Tono Ferriol i još nije kasno da se pridružite. Cijeli program odvija se u prostoru Beton kinu od 1. do 3. kolovoza.
 
S prvim danom kolovoza u Kino klubu Split je počela Radionica eksperimentalnog filma pod mentorstvom Borisa Poljaka koja će trajati do 17.8. Radionica je namijenjena svima koji imaju ideju i žele razvijati vlastiti eksperimentalni film. Polaznici će kroz grupna predavanja, individualne konzultacije i praktični rad moći realizirati svoje zamisli ili sudjelovati u realizaciji filmova kolega i kolegica. Radionica se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, a raspored radionice dogovorit će se u suradnji s polaznicima.
 
Nakon kraće ljetne pauze krajem mjeseca, 19. i 26.8., će se nastaviti Radionica analognog filma - Analogon pod vodstvom Rina Efendića. Na radionici se uče teorijska i praktična znanja iz svijeta analogne fotografije i filma. 
 
Osim toga, u Kino klubu Split se svakog četvrtka u sklopu programa „U kvadrat“ prikazuju filmovi članova kluba iz povijesti, eksperimentalni filmovi, recentne klupske produkcije te filmovi suvremenih autora koji djeluju u sličnim produkcijskim uvjetima diljem svijeta. Ukoliko taj četvrtak nema organizirane projekcije održava se dan otvorenih vrata te se svi zainteresirani mogu informirati o programima i radu Kino kluba Split. Program je javan i ulaz slobodan.
 
Krajem kolovoza Udruga Cirkus Kolektiv organizira Ljetni cirkuski kamp za djecu u trajanju od 22. do 26.08. Polaznici edukacije će kroz rad s mentorima učiti različite cirkuske i scenske vještine prilagođene dobi i stupnju napretka polaznika. Fokus kampa je na stjecanju tehničkih predznanja i kondicije za zračne discipline, radu na zračnim elementima (svila, obruč/krug, trapez) i scenskim vježbama za pokret. Kamp je organiziran za djecu u dobi od 8 do 13 godina kojima nisu nužno potrebna predznanja iz cirkuskih vještina. Rok za prijavu sudionika je 15.8. 
 
Cijeli program pratite na webu dom-mladih.org te na Facebook i Instagram profilima Doma mladih, a tu ćete naći i sve detalje o načinu prijave za sudjelovanje u radionicama.