Preskočite na glavni sadržaj

Ledia Kostandini: 'Blowing in the Wind'

Rad Ledie Kostandini 'Blowing in the Wind' postavljen je od 7. do 13. ožujka na nekoliko lokacija u staroj splitskoj jezgri, u okviru projekta Praznine 2022.
vrijeme: 07.03.2022. - 13.03.2022.
mjesto: Split
url: http://culturehubcroatia.hr/

PRAZNINE2022: Privremena aktivacija zatvorenih prostora u povijesnim jezgrama Splita i Dubrovnika
Ledia Kostandini: Blowing in the Wind
7. – 13. ožujka / nekoliko lokacija u povijesnoj jezgri Splita:
Dioklecijanova ulica (pokraj Centra za kulturu i cjeloživotno učenje Zlatna vrata) - Poljana Grgura Ninskog - Carrarina poljana - Dominisova ulica (vrt) - Sjeverni zid Dioklecijanove palače

Autorica o radu:
"Polazište rada moj je prvi posjet Splitu 2020. godine, kada sam primijetila komade odjeće koji se suše na vjetru, u centru grada. Tu i tamo, doimali su se kao zastave koje ukazuju na postojanje života mještana iza tih zidina. Zaintrigirana, počela sam pratiti te tragove, baš kao da pratim sitne otkucaje srca grada, pulseve koji pokazuju da ovo monumentalno mjesto ima svoj pravi život, ne samo onaj turistički. U radu koristim tekstil za stvaranje 'invazivnih' struktura duž ulica starog grada. To je svojevrsna akcija koja ima za cilj svojatanje teritorija. Ove strukture zauzimaju tek zrak oko zgrada, kao što to obično čine obične plahte. No, u ovom slučaju zahtijevaju pažnju i postaju mirni osvajači javnog prostora. Istodobno, naslov rada referira se na stanje nečega o čemu treba raspravljati, stanje ambivalentnosti i neizvjesnosti, kao što su ovi 'zidovi' pod povjetarcem."
Opširnije

Organizator: platforma Culture Hub Croatia.