Preskočite na glavni sadržaj

Kreativna radionica za djecu 'Basnosvijet' u Koprivnici

U svibnju u Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' započinje novi ciklus kreativnih radionica za djecu pod nazivom 'Basnosvijet'. Prva radionica održat će se u četvrtak, 18. svibnja, u 18 sati, u prostoru Makerspacea na prvom katu knjižnice, a održavat će se jednom mjesečno. Radionica je namijenjena djeci od 7 do 10 godina s ciljem poticanja čitanja i stjecanja navika čitanja, kao i međusobnog druženja, te korisno i zabavno provedenog slobodnog vremena.
vrijeme: 18.05.2023. -
mjesto: Koprivnica
url: https://www.knjiznica-koprivnica.hr/

Svaka će se radionica temeljiti na jednoj priči ili basni svjetski poznatih basnoslovaca. Basne kao kratke i poučne priče u kojoj se najčešće kao likovi pojavljuju životinje često na šaljiv i neposredan način kroz mnoštvo likova s ljudskim osobinama govore o osobinama ljudi i različitim životnim situacijama. U svakoj će se radionici ispričati jedna basna pa tako prvu radionicu započinjemo s Ezopovom basnom “Golub i mrav” u kojoj ćemo otkriti pouku priče i povezivati priču sa stvarnim situacijama oko nas.
 
No, pored čitanja i slušanja  priča u “Basnosvijetu” čekaju nas i druge zanimljivosti pa će mali sudionici radionica moći  likovno izraziti svoj doživljaj priče, bilo u obliku stripa, crteža ili slike. U “Škrinjici zagonetki” oprobat će se u pronalaženju  rješenja mnogobrojnih vrlo dosjetljivih zagonetki, a igramo se i maštovitim karticama u “Klubu superjunaka”. U zanimljivom okruženju basni čekaju nas ovog proljeća i ljeta mnogi izazovi i igre… 
 
Dođite s prijateljima u “Basnosvijet”!