Preskočite na glavni sadržaj

Kreativna Europa: Potpora za Europske mreže kulturnih i kreativnih organizacija 2024. (Rok: 7.3.2024.)

Europska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) je u okviru programa Kreativna Europa otvorila Poziv na dostavu prijedloga za Europske mreže kulturnih I kreativnih organizacija s rokom za predaju projektnih prijedloga 7. ožujka 2024. godine.
vrijeme: 03.11.2023. - 07.03.2024.
url: https://deskkultura.hr/

Podrškom Europskim mrežama kulturnih i kreativnih organizacija žele se poboljšati kapaciteti europskih kulturnih i kreativnih sektora za suočavanje sa zajedničkim izazovima, podržavanje talenata, inovacija, razvoj i stvaranje novih radnih mjesta i rasta. Ovom potporom želi se podržati projekte koje provode visoko reprezentativne mreže europskih kulturnih organizacija koje se temelje na članstvu, te pokrivaju širok raspon zemalja sudionica Kreativne Europe. Prihvatljive mreže trebaju biti sastavljene od koordinirajućeg tijela i njegovih članova, moraju imati zajedničku misiju, pravila upravljanja te prava i obveze članova, kako je formalno navedeno (u "statutu" ili ekvivalentu) a s kojima su se članovi složili.

Projektni prijedlozi trebaju dosljedno pokazivati potencijal podnositelja zahtjeva kako bi bile pouzdane za kreiranje politika u svojim područjima djelovanja, a za to bi prijedlozi trebali ispunjavati sljedeće teme i prioritete te biti strukturirani oko radnih paketa.


Teme i prioriteti:

  • Umjetnici i kulturni djelatnici: osnaživanje kulturnih i kreativnih sektora (KKS) 
  • Kultura za ljude: jačanje kulturnog sudjelovanja i uloge kulture u društvu 
  • Kultura za planet: oslobađanje moći kulture 
  • Kultura za co-creative partnerstva: jačanje kulturne dimenzije vanjskih odnosa EU-a 
  • Kultura za digitalnu transformaciju: pomoć europskim kulturnim i kreativnim sektorima da u potpunosti iskoriste prednosti novih tehnologija kako bi poboljšali svoju konkurentnost. 

Dodatne informacije pročitajte na portalu:
Desk Kreativne Europe - ured Kultura RH