Preskočite na glavni sadržaj

Konferencija PhiloSlavicon na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

Klub studenata rusistike Puškin Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavlja prvu znanstveno-stručnu konferenciju mladih slavista PhiloSlavicon, koja će se održati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak, 25. svibnja, u dvorani A223, s početkom u 10 sati. Tema konferencije je 'Slavistika jučer, danas, sutra – tragom filološke baštine očima mladih'.
vrijeme: 25.05.2023. -
mjesto: Zagreb
url: http://www.ffzg.unizg.hr/slaven/istocna/?p=5276

Sudjelovanje je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane, a prijave se izvršavaju ispunjenjem obrasca.

Konferencija okuplja uspješne mlade slaviste koji su se svatko na svoj način probili i postali utjecajni u svojem području, ali i ambiciozne studente slavistike koji su na dobrom putu za velika postignuća. O čemu će izlagači govoriti, možete pročitati na digitalnoj Knjižici sažetaka koja se nalazi na poveznici.

Plenarno predavanje pod nazivom O načelima analize pjesme održat će dr. sc. Josip Užarević – redoviti profesor na Filozofskom fakultetu pri Katedri za rusku književnost, jedan je od vodećih rusista na ovim područjima, vrhunski književni teoretičar i redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.
 
Više informacija o Konferenciji potražite na društvenim mrežama Kluba: @ksru.puskin ili na poveznici: http://www.ffzg.unizg.hr/slaven/istocna/?p=5276.