Preskočite na glavni sadržaj

Konferencija o budućnosti Europe / Susreti na IPU-u III

Treći susret na Institutu za povijest umjetnosti u Zagrebu u okviru Konferencije o budućnosti Europe održat će se u četvrtak 5. svibnja. Panel-diskusije moći će se pratiti i u izravnom prijenosu na YouTube kanalu IPU-a
vrijeme: 05.05.2022. -

U sklopu Konferencije o budućnosti Europe koja se održava u organizaciji Europske unije, Institut za povijest umjetnosti tijekom travnja i svibnja 2022. održava seriju panel-diskusija posvećenih aktualnim društvenim pitanjima i viđenju budućnosti Europe kroz prizmu znanosti i kulture. Cilj je potaknuti nacionalnu debatu u okviru koje Institut za povijest umjetnosti želi zauzeti kritičku poziciju te potaknuti na promišljanje i raspravu o aktualnostima i problematici u polju znanstvenog djelovanja i rada u kulturi.
Treći susret naziva Obnova graditeljskog nasljeđa, ruralnih i urbanih prostora nakon prirodnih katastrofa održat će se u četvrtak 5. svibnja 2022. godine na Institutu za povijest umjetnosti (Ulica grada Vukovara 68, 1. kat, dvorana A235).
Prva panel-diskusija započet će u 10h, a bavit će se djelovanjima nakon povijesnih prirodnih katastrofa koje su pogodile hrvatska i inozemna područja, dok će druga započeti u 14h i bavit će se temom obnove Zagreba i Sisačko-moslavačke županije nakon razornih potresa iz 2020. godine.
Panel-diskusije moći će se pratiti i u izravnom prijenosu na YouTube kanalu IPU te putem stranica Konferencije o budućnosti Europe.
Opširnije