Preskočite na glavni sadržaj

Koncert dua Kutnar-Krpan na 68. Splitskom ljetu

Duo renomiranih hrvatskih glazbenica, violinistice Katarina Kutnar i pijanistice Katarina Krpan, nastupa u četvrtak 4. kolovoza s početkom u 21 sat, u Meštrovićevom Kašteletu. U programu nazvanom 'Sanjarenje' izvest će djela Sibeliusa, Paraća, Debussyja i Francka. 
vrijeme: 04.08.2022. -
url: https://www.splitsko-ljeto.hr/

Suradnja dviju glazbenica započela je je 2018. godine kada su zajedno snimile skladbu Tri kratke priče iz slijepe šume skladatelja Berislava Šipuša za njegov nosač zvuka Zajedno/Together. Za taj su nosač zvukadobile i diskografsku nagradu Porin za album godine. Nakon toga su zajedno održale niz recitala i zajedničkih nastupa. Njihov prvi nosač zvuka Sanjarenje, istog naslova kao i predstojeći koncert, promoviran je u ožujku 2022. i za njega su nominirane za nagradu Porin u svim kategorijama klasične glazbe.

Program otvara skladba Jeana Sibeliusa Berceuse, nakon koje slijedi Sonata za violinu i glasovir Frane Paraća, Clair de Lune (Mjesečina, iz Suite bergamasque) Claudea Debussyja, a nakon pauze na programu Sonata za violinu i klavir u A-duru Césara Francka koju izvode u povodu 200. obljetnice rođenja velikog francuskog skladatelja romantizma.
Opširnije