Preskočite na glavni sadržaj

Koliba online

Koliba online
Multimedijalna koliba u okviru programa Koliba online pripremila je online Priručnik za 'Izvedbu koja se dira' koji je proizašao iz istoimenog izvedbeno-instalacijskog rada autorice Zrinke Šimičić Mihanović, nastalog u suradnji s Marinom Bauer. Ovaj eksperimentalni izvedbeni format istražuje mogućnosti povezivanja i kontakta i onda kada on nije fizički te omogućuje taktilno iskustvo i participatornu izvedbu, poštujući trenutne epidemiološke mjere. 
Priručnik kroz niz uputa sudionicu/ka vodi kroz iskustvo istodobnog stvaranja i doživljavanja izvedbe.

Online priručnik je dostupan na hrvatskom i engleskom jeziku na mrežnim stranicama Multimedijalne kolibe, u verziji za ispis i za mobitel.
Autorica koncepta i teksta je Zrinka Šimičić Mihanović, a grafičko oblikovanje i crteži su djelo Mie Štark.
Pozivaju se zainteresirani da po završetku Izvedbe, dokumentiraju tragove u krajoliku i/li u Priručniku/na papiru fotoaparatom, te nekoliko fotografija, po vlastitom izboru, pošalju na e-mail: multimedijalnakoliba@gmail.com.

Kao drugi dio programske aktivnosti, krajem lipnja javno je objavljen video Dobra voda. Dobra voda  je recentna produkcija Multimedijalne kolibe, nastala u suradnji s Nastavničkim odsjekom Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, koju čine koreografski rad istog naslova autorice Zrinke Šimičić Mihanović, u izvedbi Viktorije Bubalo, Ariane Prpić i Zvonimira Kvesića, zvučna instalacija glazbenika Didiera Doueta te prostorna instalacija Marine Bauer. Video spaja i u novi medij prenosi koreografski, likovni i zvučni segment interdisciplinarnog rada Dobra voda.



Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.