Preskočite na glavni sadržaj

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica objavila dvije nove e-knjige

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica objavila dvije nove e-knjige
Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica iza sebe ima desetak objavljenih knjiga u tiskanom i /ili elektroničkom obliku, a najnovije su dvije nove e-knjige - 'Koprivničke priče 2' i 'Knjižnične usluge za osobe s teškoćama čitanja u vrijeme pandemije bolesti COVID-19'. Urednica ovih izdanja je dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina, knjižničarska savjetnica.
Nakon „Koprivničkih priča 1“ iz 2021. godine koje  su okupile deset najboljih kratkih priča s prva dva kreativna literarna natječaja, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović” Koprivnica objavljuje novu e-knjigu, „Koprivničke priče 2“. Knjiga sadrži dvadeset najboljih kratkih priča koje su u protekle tri godine  pristigle na kreativne natječaje na teme  Strah u Koprivnici (2021.), Pravda i nepravda u Koprivnici (2022.) i Nostalgija u Koprivnici (2023.). Priče se razlikuju po stilu pisanja, motivima, žanru, pristupima i kreativnim obradama zadanih tema. Međutim, svima je zajedničko jedno, a to je grad Koprivnica kao mjesto u kojemu se zbivaju radnje priča. Zanimljiv dodatak knjizi čine ilustracije talentirane gimnazijalke 3. razreda Pije Marije Crnković, inspirirane nagrađenim pričama Zorana Odžića.
 
Knjiga je dostupna na poveznici: https://www.knjiznica-koprivnica.hr/wp-content/uploads/2024/05/E-knjiga-Koprivnicke-price-2.pdf
 
Zbornik „Knjižnične usluge za osobe s teškoćama čitanja u vrijeme pandemije bolesti COVID-19“ sadrži deset stručnih radova nastalih na temelju izlaganja sa stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem koji je održan u organizaciji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica 2021. godine. Radovi   odražavaju različita gledišta o pristupačnosti knjižnica osobama s teškoćama čitanja u kontekstu pandemije bolesti COVID-19 te daju međunarodnu, nacionalnu i lokalnu  perspektivu pristupačnosti knjižnica. Iz njih se može zaključiti da su zahtjevni uvjeti rada u vrijeme društvene i zdravstvene krize uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19 za knjižničare bili izazov koji je otvorio nove prostore promišljanju postojećih modela rada s korisnicima. Zbornik može poslužiti za strateško predviđanje djelovanja i otpornosti knjižnica u sličnim kriznim situacijama.
 
Knjiga je dostupna na poveznici: https://www.knjiznica-koprivnica.hr/wp-content/uploads/2024/05/E-zbornik-Knjiznicne-usluge-za-osobe-s-teskocama-citanja-u-vrijeme-pandemije-bolesti-COVID-19.pdf